Siktet for drapene på Tengs og Tina

Politiet med ny utvikling. Mannen i 50-åra er nå siktet for begge drapene.

SIKTET: Forfatter Erlend Frafjord peker på flere detaljer som gjør mannen i 50-årene svært interessant for politiet i Tina-saken. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som siden i fjor høst har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs er nå også siktet for drapet på Tina Jørgensen. Det opplyser politiet til Dagbladet.

- Tina Jørgensen-saken har også vært brukt som en del av grunnlaget for politiets begjæring om bruk av skjult etterforskning, som formelt sett betyr at han har status som siktet også i denne saken, sier Unni Byberg Malmin til Dagbladet.

- Ikke ny utvikling

Politiet har tidligere bekreftet at det er brukt skjult etterforskning mot den siktede mannen i 50-åra. Ifølge Malmin ble siktede informert om den skjulte etterforskingen 11. juli i år.

- Det er viktig å presisere at endring av status i Tina-saken er en konsekvens av at han har vært underlagt tvangsmidler i den skjulte etterforskningen. Det er ikke fordi det foreligger en ny utvikling i den pågående etterforskningen, sier Malmin til Dagbladet.

FORTELLER: Lars Ole Berge og Unni Malmin snakker om det nye med Birgitte Tengs saken. Video: Dagbladet TV Vis mer

Avviser dramatikk

Mannens forsvarer, advokat Stian Bråstein, sier til Dagbladet at i og med at politiet har tatt i bruk skjult etterforskning, så utløser dette en siktelse.

- Vi har vært kjent med siktelsen i et par uker nå. Det ligger ingen dramatikk i dette, og det endrer ikke vår holdning til eller status i saken, sier Bråstein.

Advokaten legger til at han anser det som utelukket at Tina Jørgensen-saken vil bli del av den forhåndsberammede rettssaken, og at den bare vil omhandle Birgitte Tengs-drapet. Rettssaken er forhåndsberammet til 31. oktober i Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer