Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drapet på Dereka

En mann er pågrepet siktet for drapet på 16 år gamle Dereka Maria Mikula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal være 20 år. Han bor i Son og har sin bolig nær tomanssboligen til Derekas familie der hun ble funnet drept.

Flere av de nærmeste naboene har i dag vært innom Vestby lensmannskontor for å få de siste opplysningene i saken.

Har ikke alibi

20-åringen er tidligere anmeldt for et seksuelt forhold, men saken ble henlagt. Han er aldri dømt for vold, ifølge Nettavisen.

Den siktede har vært inne til flere avhør hos politiet, og skal ha vært i deres søkelys i flere dager. Han har ikke alibi for drapsnatten, men sier til politiet at han hadde vært ute på byen og at han lå og sov da det skjedde.

Den siktede og Dereka kjente hverandre, men mannen skal ikke ha tilhørt jentas nærmeste bekjentskapskrets.

Mannen sitter nå i avhør. Han skal ha gitt DNA-prøve til politiet, som i ettermiddag gikk inn i siktedes hus for å lete etter flere spor.

Politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt bekrefter at politiet har pågrepet en mann, men vil foreløpig ikke opplyse hva som gjør at denne mannen er pågrepet og hvilken forbindelse han hadde til den drepte 16-åringen.

Politiet holder pressekonferanse i Rådhuset i Vestby i ettermiddag klokka 18.00. De innkalte først til pressebriefing 15.00 i dag, men utsatte tidspunktet uten å opplyse om hvorfor.

Skobevis

I går ble det kjent at politiet hadde funnet en rekke fotavtrykk inne i boligen der Dereka ble funnet drept. Politiet beslagla skoene til et titall personer for å sammenlikne disse med avtrykk funnet i tomannsboligen. Kilder sa til Dagbladet i går at politiet hadde stort håp om at minst ett av de mange avtrykkene på åstedet stammet fra en ukjent person.

Politiet har jobbet på spreng med de omfattende tekniske sporene i drapssaken. Flere biologiske spor, blant annet hår, hud, og blod har blitt funnet og opptil 30 personer har avgitt frivillig DNA-test.

Etterlyste nettvenner

Politiet gikk søndag ut og etterlyste personer Dereka kan ha truffet på Internett. De var spesielt interessert i hvem hun har sendt og fått e-post fra via sin Hotmail-konto. Ni personer meldte seg og sa de har hatt kontakt med 16-åringen på Internett. Politiet har avhørt og tatt DNA-tester av disse nettvennene. Det er ikke kjent om det er en av disse som nå er siktet i saken.

Politiet sa tidlig i etterforskningen at de mener den som drepte Dereka natt til lørdag 15. mars har lagt igjen fellende bevis på åstedet. Over 200 personer har blitt avhørt i saken. 16-åringen døde som en følge av vold mot hodet.

I morgen skal Dereka begraves. (Dagbladet.no følger saken)

POPULÆR JENTE:</B> Vennene minnes Dereka som ble drept i sitt hjem natt til lørdag 15. mars.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling