Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drapet

Politiet har siktet en mann for drapet på Hedda Karterudseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet.no): - Vi har i dag gått til det skritt å begjære pågripelse av en person i forbindelsen med etterforskningen av drapet på Hedda, sa politiadvokat Knut Broberg under en pressekonferanse akkurat nå.

Mannen som er siktet er den 35 år gamle somalieren som ble sett sammen med Hedda Karterudseter samme natten, og som torsdag forsvant etter å ha tatt nattbussen til Oslo.

- Vedkommende som er siktet er en mannsperson av utenlands opprinnelse, som tidligere har vært ansett som vitne i saken, som nå har fått skiftet status i saken, sa politiadvokat Knut Broberg.

Politiet vil verken gå ut med navn eller bilde på 35-åringen. De vil heller ikke gå ut med ytterligere detaljer om hva som knytter 35-åringen til selve drapshandlingen. Han er nå siktet for forsettelig drap.

Lensmannen i Sogndal ber om forståelse for at de ønsker å holde kortene tett om brystet. - Både dere og vi ønsker selvsagt å oppklare denne saken. Derfor ber vi om forståelse på at vi velger denne fremgangsmåten, sier Broberg.

- Som lensmann her i Sogndal, forstår jeg at en slik melding vi går ut med nå vil være belastende på det miljøet og pårørende her i Sogndal, og regner med at kommunen og hjelpeaparat står parat til å bistå de som trenger det, avsluttet lensmann Olav Borlaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media