Siktet for drapsforsøk - løslates

Etter tre uker i varetekt på grunn av et drapsforsøk i 2012, slippes den tidligere B-gjengenprofilen fri.

BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BLODSPOR: I dette området på Furuset ble en mann skutt flere ganger natt til 18. mai 2012. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Den tidligere B-gjengenprofilen i 30-åra, som er siktet for å ha medvirket til et drapsforsøk på Furuset i 2012, løslates tirsdag. Det opplyser politiadvokat Nina Bakken til Dagbladet.

Mannen ble i midten av mai pågrepet og besluttet varetektsfengslet i tre uker. Han hadde da aldri tidligere hatt status som siktet i saken, og erkjente heller ikke straffskyld.

- Siktelsen opprettholdes, men han vil bli løslatt, sier Bakken til Dagbladet.

- Nekter å ha noen rolle

Siktedes forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, sier at avgjørelsen om å løslate hans klient er som forventet. Han er tirsdag morgen på vei til fengselet for å møte mannen.

- Vi regner med at dette ender uten tiltale. Min klient nekter å ha noen som helst rolle i denne saken, sier Iversen.

Gjengleder medsiktet

Det var i mai 2012 at en mann i slutten av 20-åra ble skutt på Furuset i Oslo. For tre uker siden ble også en mann (28), som politiet anser som leder av gjengen Young Bloods, varetektsfengslet i fire uker, siktet for samme drapsforsøk.

28-åringen ble utlevert fra Marokko og fengslet i Norge etter over et halvt års ventetid.

KONFLIKT: Dagbladet skrev en rekke saker om den blodige gjengkonflikten i 2012 og 2013. Den innebar blant annet drapsforsøket der to gjengprofiler nå er siktet. Faksimile: Dagbladet
KONFLIKT: Dagbladet skrev en rekke saker om den blodige gjengkonflikten i 2012 og 2013. Den innebar blant annet drapsforsøket der to gjengprofiler nå er siktet. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Da utleveringen var gjennomført, slo også politiet til mot den tidligere B-gjengenprofilen - en aksjon de hadde planlagt i lang tid, men hadde ventet med til utleveringen var fullført.

Domfelt en rekke ganger

Mannen som løslates tirsdag, har ifølge Dagbladets opplysninger begynt i sivil jobb etter å ha vært kjent som en sentral skikkelse i gjengmiljøet, og den siste dommen mot ham er fra noen år tilbake.

Han er imidlertid tidligere domfelt en rekke ganger, blant annet for kidnapping, vold og oppbevaring av våpen.

Han er også dømt for grovt heleri etter mafiaparagrafen.