Siktet for drapsforsøk etter vinforgiftning

- Skal ha uttrykt et brennende hat mot 59-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet har pågrepet og siktet en 46 år gammel mann for drapsforsøk mot 59-åringen som ble forgiftet av vin i Arendal.

Mannen var først siktet for trusler, men siktelsen er nå utvidet.

- 46-åringen er siktet for drapsforsøk. Han fremstilles for varetektsfengsling tirsdag klokken 14, opplyser politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NTB.

Cyanid

59-åringen tok en slurk av en flaske hvitvin lørdag 25. mai, og fem minutter senere falt han i koma.

- Saken har fått aller høyeste prioritet. Vi har jobbet med den i hele pinsehelgen, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Arendal politistasjon til Agderposten.

Politiet i Arendal bekreftet før helgen at det var funnet cyanid på vinflasken som den 59-årige advokaten tok en slurk av før han falt i koma og ble liggende bevisstløs i flere dager.

Nekter

Ifølge Aleksandersen nekter 46-åringen for å ha noe med forgiftningssaken å gjøre. Den siktede mannen skal imidlertid overfor andre ha gitt uttrykk for et brennende hat mot advokaten og at han også hadde planer om direkte vold.

Aleksandersen bekrefter at de mistenker 46-åringen for ha lagt en øks på trappen til advokaten og for å ha vært inne i huset hans.

- På bakgrunn av den siste utviklingen i saken, vurderer vi nå å melde fra til Vinmonopolet om at det ikke lenger er noen fare forbundet med å drikke hvitvin av typen San Valentin av merket Torres, sier Aleksandersen.

(NTB)