Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drapsforsøk

Skuddene på Aker Brygge kunne vært dødelige, mener påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to mennene med tilknytning til B-gjengen som ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon på E6 i Østfold natt til i går ble i dag besluttet varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

Minst to av ukene er i isolat, og de siktede, 27 og 25 år gamle, får heller ikke tilgang til noe av politiets etterforskningsmateriale.

- De er siktet for drapsforsøk. De to mennene som satt i bilen sammen med dem er siktet for medvirkning til flukten.  De blir avhørt i kveld og vi vurderer å framstille dem for varetektsfengsling i morgen, opplyser politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Jakten på de to resterende ettersøkte etter Aker Brygge-skytingen fortsetter med full styrke.

- De to som ble tatt var tydeligvis på vei til utlandet, og vi kan ikke utelukke at de andre har tilsvarende planer, sier Kristiansen.

I går antydet politioverbetjent Finn Abrahamsen at også flere B-gjengmedlemmer kan bli ettersøkt i saken, uten at politiet har utdypet dette i dag.

- DRAPSFORSØK: Mennene som sist søndag skjøt to A-gjengmedlemmer midt i en stor folkemengde på Aker Brygge prøvde å drepe, mener påtalemyndigheten. Foto: SCANPIX
- DRAPSFORSØK: Mennene som sist søndag skjøt to A-gjengmedlemmer midt i en stor folkemengde på Aker Brygge prøvde å drepe, mener påtalemyndigheten. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>FORTSETTER JAKTEN:</B> Politiinspektør vil ikke si noe om hvor nær politiet er ved å ta de to siste ettersøkte B-gjengmedlemmene.