Siktet for fallskjerm-drap etter sjalusidrama

De hadde samme fornavn, og elsket samme mann. Men bare én overlevde hoppet fra 4000 meters høyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Belgisk politi mener Els Clottemans (22) drepte tobarnsmoren Els Van Doren (37) i november i fjor.

De to venninnene var begge fallskjermhoppere, men det var ikke den eneste interessen de delte, ifølge politiet. Van Doren, som var gift på annet hold, hadde ifølge politiet et forhold til fallskjermhopperen «Marcel». Det hadde Clottemans også. I utgangspunktet visste ikke de to venninnene at de elsket samme mann, men etterhvert fant Clottemans ut av dobbeltspillet.

I november i fjor skulle alle tre hoppe samtidig sammen med en fjerde person fra 4000 meters høyde. Hoppet startet med at de fire holdt sammen i en stjerneformasjon.

I rundt 1200 meters høyde utløste Clottemans og «Marcel» sine fallskjermer, men Van Doren fortsatte mot bakken. Hverken hovedfallskjermen eller reserveskjermen løste seg ut.

- Jeg jobbet med flyet mitt da jeg hørte noen som skrek og pekte opp mot himmelen (...) Jeg så opp og så en svart prikk som falt mot bakken. prikken beveget på seg, og det var tydelig at det var et menneske, sier Wally Elters, et øyenvitne ved flyplassen fallskjermhopperne tok av fra.

- Det var tre personer som dalte nedover i fallskjerm. Så traff prikken bakken. Det var helt forferdelig, sier Elters til avisen «Le Soir».

Van Doren hadde et kamera festet til hjelmen under sitt siste hopp. Da politiet så gjennom opptaket fikk de mistanke om at noen hadde sabotert skjermene til 37-åringen.

- En nærmere inspeksjon viste at vi hadde grunn til å tro at utstyret var tuklet med, sier en talsmann for politiet.

En talsmann for flyplassen sier at det er veldig uvanlig at en fallskjerm ikke åpner seg.

- At ikke den andre åpner seg heller har jeg aldri hørt om.

Etter to måneders etterforskning ble Clottemans arrestert og siktet for drap. Hun nekter straffskyld. Ifølge politiet prøve hun å begå selvmord kort tid før hun ble tatt inn til avhør for andre gang i forrige måned. Hun skal ha en personlighetsforstyrrelse, og får behandling.

I Van Dorens begravelse kom det over 1000 sørgende. Hennes søster holdt en bitter minnetale:

- Du gjorde alt du kunne for å redde deg selv under ditt siste hopp. Men noen ville at du ikke skulle leve.

SIKTET FOR DRAP: Els Clottemans på vei inn i retten tidligere denne måneden.