STJAL TJENESTEVÅPEN:  Politiet fant drapsvåpenet like ved åstedet. Kristin Kjelstrup (41) ble drept med en halvautomatisk pistol som var tjenestevåpenet til en kollega av Pettersen. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys
STJAL TJENESTEVÅPEN: Politiet fant drapsvåpenet like ved åstedet. Kristin Kjelstrup (41) ble drept med en halvautomatisk pistol som var tjenestevåpenet til en kollega av Pettersen. Foto: Torgrim Rath Olsen/NordlysVis mer

Siktet for forsettlig drap

Rolv-Are Pettersen ventet på avdøde i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det bekrefter konstituert politimester i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes.

— Han er siktet for forsettlig drap. Vi er i all hovedsak ferdig med etterforskningen, sier Sparboe Lysnes og legger til at det gjenstår likevel en del ting før man avslutter etterforskningen.

— Vi jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde i timene før drapet. Det vi vet er at siktede ventet på offeret på parkeringsplassen ved Slettaelva skole.
Konfrontasjon
På parkeringsplassen ved Slettaelva skole utenfor Tromsø oppsto det en konfrontasjon mellom politimannen Rolv-Are Pettersen og hans tidligere samboer, Kristin Kjelstrup.

— Siktede ventet på avdøde i bilen. Det oppsto en konfrontasjon og håndgemeng mellom de to på parkeringsplassen. Siktede tar tak i kvinnen og holder henne fast, sier Sparboe Lysnes.

Ifølge den konstituerte politimesteren tar Rolv-Are Pettersen opp tjenestepistolen som han har stjålet og avfyrer tre skudd som treffer Kristin Kjelstrup. Deretter avfyrer han et skudd mot sitt eget hode.

Lysnes kan ikke si noe om den videre utviklingen i saken.
— Det kommer an på tilstanden til siktede, sier Sparboe Lysnes.

LYS OG BLOMSTER:  På åstedet var det lørdag ettermiddag tent femti lys der Kristin Kjelstrup ble drept i går. Foto: Ole Martin Loe
LYS OG BLOMSTER: På åstedet var det lørdag ettermiddag tent femti lys der Kristin Kjelstrup ble drept i går. Foto: Ole Martin Loe Vis mer

Femti lys
På åstedet var det lørdag ettermiddag tent femti lys for den drepte Kristin Kjelstrup. I tillegg var det plassert en stor bukett med roser der det hang en lapp med en siste hilsen; «Takk for alt kjære Kristin».

Det var tydelig at mange hadde tatt turen til åstedet løpet av dagen. Blomster og lys preget parkeringsplassen der skytedramaet fant sted i går morges.

— Jeg har ikke vært på åstedet selv. Vi har ikke tatt stilling til om politiet skal ut med blomster og lys, sier Sparboe Lysnes.

DEN DREPTE:  Kristin Kjelsterup (41) var småbarnsmor og lærerparktikant. Foto: Hege I. Hanssen/Nordlys
DEN DREPTE: Kristin Kjelsterup (41) var småbarnsmor og lærerparktikant. Foto: Hege I. Hanssen/Nordlys Vis mer

Informasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at tilstanden til politimannen er uendret.
— Han er fortsatt livstruende skadd. Ut over det kan vi ikke si noe mer, sier Marit Einejord.

SIKTES:  Rolv-Are Pettersen siktes for forsettlig drap. Han ligger fortsatt livstruende skadd på Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Ole Åsheim/Nordlys
SIKTES: Rolv-Are Pettersen siktes for forsettlig drap. Han ligger fortsatt livstruende skadd på Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Ole Åsheim/Nordlys Vis mer