Siktet for giftdrap - tok selv gift

Trondheimsmannen Terje Wiik, som er siktet for å ha tatt livet av kjæresten med gift, ble i går i all hast lagt inn ved «giftposten» ved Regionsykehuset i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, har den varetektsfengslede sivilingeniøren over tid gjemt unna medisiner, slik at han i går kunne ta en overdose.

- Jeg snakket med min klient senest mandag, og han virket da svært sliten. Jeg vet ikke hva som nå har skjedd, men den lange tida i varetekt og uvissheten om hva tiltalen vil lyde på, har gått hardt inn på ham, sier forsvareren, advokat Christian Wiig.

Ikke alvorlig

Direktøren ved Trondheim Kretsfengsel, Asbjørn Roald, bekrefter at den 51 år gamle Terje Wiik ble brakt til sykehus i går morges med ambulanse. Han ble innlagt ved avdelingen som behandler forgiftninger.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg vet at han nå er våken og at det ikke er noe alvorlig fatt med ham, sier fengselsdirektør Roald.

Formelt sett er det politiet som har ansvaret for den drapssiktede så lenge han sitter i varetekt, men i praksis er det fengselet som skal passe på ham.

Riksadvokaten

Sivilingeniør Terje Wiik har innrømmet å ha gitt kjæresten giften thallium, men han nekter for å ha ment å ta livet av henne.

Politiet har siktet ham for overlagt drap. Statsadvokat Arne Uggerud i Trondheim har nå gitt sin innstilling på tiltale til Riksadvokaten som mottar dokumentene i dag. Det er grunn til å tro at innstillingen lyder på overlagt drap, muligens under særdeles skjerpede omstendigheter.

Ventelig vil Riksadvokaten bruke to-tre uker på å utferdige tiltale i saken, som er berammet til 17. januar i byretten i Trondheim.