Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for grov korrupsjon - rådmann får fri med lønn

- Men jeg møter på jobb mandag, sier den andre siktede kommunetoppen i Rana. Skal ha lånt gratis ferieleilighet.

 I HARDT VÆR TIDLIGERE: Ordfører Geir Waage i Rana  på vei til et  møte med daværende kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i febraur 2008 i forbindelse med Terra-saken. Nå er to av kommunetoppene siktet for korrupsjon med strafferammer på 10 og tre år. Siktelsen kom etter at politiet hadde gjennomført en razzia på rådhuset i Mo i dag. ARKIVFOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
I HARDT VÆR TIDLIGERE: Ordfører Geir Waage i Rana på vei til et møte med daværende kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i febraur 2008 i forbindelse med Terra-saken. Nå er to av kommunetoppene siktet for korrupsjon med strafferammer på 10 og tre år. Siktelsen kom etter at politiet hadde gjennomført en razzia på rådhuset i Mo i dag. ARKIVFOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter et tre timer langt ekstraordinært møte i kveld bestemte formannskapet i Rana kommune at den korrupsjonssiktede rådmannen Sigmund K. Johnsen skal permitteres med lønn - foreløpig fram til 8. mars.

- Jeg har ingen kommentar, ikke i dag. Ring advokatfirmaet Hjort, var alt rådmannen hadde å si til Dagbladet i kveld.

Rådmannen blir blant annet etterforsket for å ha lånt ferieleilighet gratis i Tyrkia og kjøpt en leilighet privat av en av kommunens forretningsforbindelser for 300 000 kroner under takst.

Det ekstraordinære formannskapsmøtet ble berammet med kort varsel etter at rådmannen tidligere i dag ble siktet for grov korrupsjon etter straffelovens paragraf 276, som har en strafferamme på 10 år.

Razzia på rådhuset Da hadde politiet i morgentimene ransaket kontorer på rådhuset og andre adresser i Mo, og beslaglagt endel dokumentasjon.

Også kommunens og rådmannens forretningsforbindelse Cafer Karan ble siktet for grov korrupsjon i dag.

Flyktning-leiligheter Kommunen har betydelige forretningsforbindelser med Karan. Blant annet leier kommunens flyktningtjeneste leiligheter av ham.

Teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen er den andre kommunetoppen i Rana som blir etterforsket for å ta i mot private fordeler av jobben. Han var med på ferieturen til Tyrkia i fjor der han og rådmannen bodde gratis.

Etter razziaen i dag er han siktet for simpel korrupsjon med en øvre strafferamme på tre år.

- Ikke gjort noe galt Bech-Hanssen var ved godt mot da Dagbladet pratet med han i kveld.

- Det er en alvorlig siktelse, men jeg tar saken med ro. Jeg er bekvem med at politiet etterforsker denne saken, jeg føler meg sikker på at jeg ikke har gjort noe galt, sier den korrupsjonssiktede, tekniske sjefen til Dagbladet.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke si noe om selve saken eller siktelsen.

Han regner med å møte på jobb mandag som vanlig.

- Jeg vil vurdere om jeg kommer til å søke om permisjon mens saken pågår. Men ingen har bedt meg om det så langt, sier Bech-Hanssen til Dagbladet i kveld.

- Sannsynlig straffbart Razziaen ble gjennomført etter at de to kommunetoppene og forretningsmannen var i avhør ved Helgeland politdistrikt i går.

- Siktelsen betyr at vi regner det som mer sannsynlig at det har skjedd noe straffbart enn at det ikke har det, sier politiadvokat Nina Lunde til NRK Nordland.

Kommunal byggesak Tidligere har kommunens kontrollutvalg sagt at både Tyrkia-ferien og rådmannens leilighetskjøp er i konflikt med kommunens etiske krav til ansatte.

Rådmannen skal ifølge NRK Nordland også ha vært involvert i en kommunal byggesak der den nå korrupsjonssiktede forretningsmannen var berørt.

Ifølge Rana Blads nettutgave gikk diskusjonen i formannskapet i kveld på om rådmannen burde permitteres eller suspenderes.

Verken ordfører Geir Waage (Ap) eller den korrupsjonssiktede forretningsmannen Cafer Karan har  besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling