Siktet for grov korrupsjon - rådmann får fri med lønn

- Men jeg møter på jobb mandag, sier den andre siktede kommunetoppen i Rana. Skal ha lånt gratis ferieleilighet.

I HARDT VÆR TIDLIGERE: Ordfører Geir Waage i Rana  på vei til et  møte med daværende kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i febraur 2008 i forbindelse med Terra-saken. Nå er to av kommunetoppene siktet for korrupsjon med strafferammer på 10 og tre år. Siktelsen kom etter at politiet hadde gjennomført en razzia på rådhuset i Mo i dag. ARKIVFOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
I HARDT VÆR TIDLIGERE: Ordfører Geir Waage i Rana på vei til et møte med daværende kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i febraur 2008 i forbindelse med Terra-saken. Nå er to av kommunetoppene siktet for korrupsjon med strafferammer på 10 og tre år. Siktelsen kom etter at politiet hadde gjennomført en razzia på rådhuset i Mo i dag. ARKIVFOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter et tre timer langt ekstraordinært møte i kveld bestemte formannskapet i Rana kommune at den korrupsjonssiktede rådmannen Sigmund K. Johnsen skal permitteres med lønn - foreløpig fram til 8. mars.

- Jeg har ingen kommentar, ikke i dag. Ring advokatfirmaet Hjort, var alt rådmannen hadde å si til Dagbladet i kveld.

Rådmannen blir blant annet etterforsket for å ha lånt ferieleilighet gratis i Tyrkia og kjøpt en leilighet privat av en av kommunens forretningsforbindelser for 300 000 kroner under takst.

Det ekstraordinære formannskapsmøtet ble berammet med kort varsel etter at rådmannen tidligere i dag ble siktet for grov korrupsjon etter straffelovens paragraf 276, som har en strafferamme på 10 år.

Razzia på rådhuset Da hadde politiet i morgentimene ransaket kontorer på rådhuset og andre adresser i Mo, og beslaglagt endel dokumentasjon.

Også kommunens og rådmannens forretningsforbindelse Cafer Karan ble siktet for grov korrupsjon i dag.

Flyktning-leiligheter Kommunen har betydelige forretningsforbindelser med Karan. Blant annet leier kommunens flyktningtjeneste leiligheter av ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer