Siktet for gullsmed­ran (35) ønsker høyest mulig straff

Men nekter straffskyld.

RANET: Gullhjørnet i Trysil etter ranet i fjor. To menn bandt fast og slo den kvinnelige ekspeditøren, som var alene på jobb. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix
RANET: Gullhjørnet i Trysil etter ranet i fjor. To menn bandt fast og slo den kvinnelige ekspeditøren, som var alene på jobb. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 35-årig mann fra Litauen som er siktet for det brutale ranet av en gullsmed i Trysil i fjor, ønsker høyest mulig straff, melder NRK Hedmark og Oppland.

- Han ønsker å bli straffet uten å erkjenne straffskyld, og at straffen blir så høy som mulig, opplyser mannens advokat Tore Müller Famestad til Dagbladet.

Slått og bundet

Det var 2. mars i fjor to ranere slo til mot Gullhjørnet i Trysil. De bandt fast og slo den kvinnelige ekspeditøren, før de flyktet til Sverige med gullgjenstander og et betydelig kontantbeløp.

To navngitte menn ble etterlyst, og i begynnelsen av denne måneden ble 35-åringen pågrepet i Danmark og utlevert til Norge. Han sitter nå varetektsfengslet i påvente av tiltale og rettssak.

Forsvarer Famestad sier klienten ikke har grunngitt hvorfor han kjører en strategi der han vil makse ut straffen i det norske rettssystemet.

- Men han synes veldig synd på fornærmede, sier advokaten.

Famestad ser det paradoksale i å ønske seg så høy straff som mulig, og samtidig nekte straffskyld. Men det er del av klientens strategi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer