Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for Hokksund-drapet motsetter seg utlevering

Vil framstilles for varetektsfengsling i Sverige.

DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix
DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mannen som torsdag ble pågrepet i Arvika Sverige, siktet for drapet i Hokksund lille julaften, motsetter seg utlevering til Norge.

- Han har i dag vært i et formelt avhør av svensk politi om en slik overlevering, men mannen har motsatt seg dette. Han vil dermed ble fremstilt for varetektsfengsling i Sverige i påvente av svensk retts behandling av overleveringsspørsmålet, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen har vært siktet siden julaften, mistenkt for å ha drept en 74 år gammel mann som ble funnet i Hokksund om kvelden lille julaften.

74-åringen hadde skader, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet.

Har svensk forsvarer

Den siktede er foreløpig formelt ikke avhørt av norsk politi.

Politiet har tidligere bekreftet at det er relasjon mellom den avdøde mannen i 70-årene og mannen som er siktet for drapet.

Dagbladet skrev tidligere i dag at den siktede, nå pågrepne mannen er 59-år gammel og i familie med drapsofferets kone.

Han har nå fått oppnevnt en svensk forsvarer, og vil få oppnevnt en norsk forsvarer i løpet av kort tid, opplyser politiet.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media