Siktet for innsidehandel

Acta-gründer Fred Ingebrigtsen. Fem siktet, fire pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rogaland politidistrikt har siktet gründer og styremedlem Fred Ingebrigtsen i Acta Holding for innsidehandel, melder selskapet i en børsmelding.

«Acta Holding ASA har blitt informert om at Rogaland politidistrikt har siktet styremedlem Fred Ingebrigtsen for misbruk av innsideinformasjon. Acta vil bidra til at Politiet får tilgang til all nødvendig informasjon fra selskapet. Dette forholdet får ingen direkte innvirkning for den daglige driften i Acta», melder styreformann Alfred Ydstebø.

Politiet pågrep i dag morges fire av i alt fem siktede i saken. Det er fire menn på 43, 38, 49 og 54 år samt en kvinne på 38 år.

Ifølge NTB skal de fem være siktet for innsidehandel av omlag 100 millioner kroner.

- Vi pågrep tre personer bosatt i Rogaland tidlig i morges. Ytterligere en person ble pågrepet i Sør-Trøndelag, mens den femte siktede oppholder seg i utlandet, opplyser politiadvokat i Rogaland politidistrikt Gro Stangeland i en pressemelding.

Siktelsen, som også omfatter to selskaper, dreier seg om skjellig grunn til mistanke om at de involverte har handlet verdipapirer i et børsnotert selskap på bakgrunn av mottatt innsideinformasjon.

- Verken selskapet eller andre ansatte i selskapet er siktet eller mistenkt i saken, sier Stangeland i pressemeldingen.

Fred Ingebrigtsen er i følge DN.no Norges 101. rikeste på Kapitals 400-liste, god for 1,5 milliarder kroner. Han har lenge vært den største eieren av Acta med 16,4 prosent av aksjene.

INNSIDEHANDEL: Fire menn og en kvinne er siktet i saken. Fire er pågrepet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
INNSIDEHANDEL: Fire menn og en kvinne er siktet i saken. Fire er pågrepet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Acta er et rådgivningsselskap som tilbyr mer spare- og investeringsløsninger til privatpersoner, og har ifølge egne hjemmesider 90 milliarder kroner under forvaltning for 83 000 kunder. Selskapet har rundt 400 investeringsrådgivere fordelt på over 57 kontorer i Norge, Sverige og Danmark.

Siktet for innsidehandel