Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for knivdrap

Den 38 år gamle mannen døde i natt av skadene etter at han ble stukket med kniv i Skedsmo i Akershus seint i går kveld. Nå er kameraten siktet for forsettelig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep tidlig i morges en mann i 30-årene de mener sto bak knivstikkingen. Mannen ble pågrepet i Dronningens gate i Oslo sentrum.

- Vi tror dette er rett mann. Han ble etterlyst etter naboenes vitneutsagn og pågrepet på åpen gate i Oslo, sa vaktsjef Jorun Heide i Romerike politidistrikt til Dagbladet.no i dag tidlig.

Ifølge NTB skal også den drepte ha gitt relevante opplysninger før han ble kjørt til sykehus. Kameraten som nå er siktet, skal avhøres i dag. I morgen fremstilles han for varetektsfengsling.

Bekjente

Mannen som er siktet skal være en jevngammel bekjent av 38-åringen, men skal ikke ha hatt mye kontakt. Den siktede ble sett av naboer i oppgangen til avdøde.

Heide sier at politiet foreløpig ikke vet hvorvidt 38-åringen klarte å gjøre motstand eller hvor mange knivstikk han ble påført.

Den antatte drapsmannen blir avhørt i formiddag, og i morgen vilpåtalemyndigheten i Nedre Romerike forhørsrett trolig be om at den siktede mannen varetektsfengsles i fire uker.

Ringte kamerat

38-åringen klarte selv å ringe til en kamerat, som meldte knivstikkingen til politiet. Hendelsen skal ha skjedd like før klokken 23 i går kveld i den dreptes egen leilighet.

Mannen ble først kjørt til Sentralsykehuset i Akershus, men ble raskt fraktet videre til Ullevål.

Her ble han operert for skadene i bryst og mage, men livet sto ikke til å redde og mannen døde i 3-tiden i natt.

Avhørt naboer

Politiet vet foreløpig lite om omstendighetene forut for knivstikkingen, men har avhørt en rekke naboer.

Mannen ble knivstukket i sin egen leilighet, og kniven lå slengt utenfor huset.

- Det er helt på det rene at dette dreier seg om et drap. 38-åringen hadde skader han ikke kunne ha påført seg selv, sier Heide til NTB.

Hele Norges coronakart