Siktet for konedrap - gikk fri etter omstridt lovendring

Advokatene til gisseltakeren: - Sinnsforvirret einstøing.

VAR GOD KJENT:  På dette bildet fra 18. april  2011 i Sydney proklamerer Man Haron Monis sine synspunkter etter at han oppnevnte seg selv til sjeik. Arkivfoto: Dean Lewis, AAP/AFP/NTB Scanpix.
VAR GOD KJENT: På dette bildet fra 18. april 2011 i Sydney proklamerer Man Haron Monis sine synspunkter etter at han oppnevnte seg selv til sjeik. Arkivfoto: Dean Lewis, AAP/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den selvoppnevnte sjeiken som sto for gisseldramaet i Sydney, var dømt for vold, siktet for drap og dømt for å ha sendt hatbrev til døde soldaters familier.

Nå spør mange seg hvorfor han gikk fri.

Man Haron Monis, en iransk flyktning som blir beskrevet som en ensom og unormal mann, ble drept da politiet natt til tirsdag stormet kafeen der han hadde tatt et 20-tall gisler.

I fjor ble Monis siktet for medvirkning til drap på sin kone, som ble satt fyr på etter å ha blitt knivstukket i leiligheten deres.

I år ble han også siktet for et seksuelt motivert overfall på en kvinne i Sydney, og ytterligere 40 siktelser om overgrep mot seks kvinner ble tatt ut i oktober.

For to år siden ble han også dømt for å ha sendt hatbrev til familiene til åtte australske soldater som var drept i Afghanistan.

Men til tross for det lange rullebladet og de alvorlige anklagene var han på frifot etter å ha blitt løslatt mot kausjon.

Ifølge australske medier ble han først nektet løslatt etter at politiet hadde presentert han for en rekke nye anklager i april i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer