Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for konedrap i Hemsedal: - Ytret selv et ønske om å komme hjem til Norge

44-åringen innrømmer drapet på kona (34), ifølge politiet.

-VILLE HJEM: Ifølge sin forsvarer ville den drapssiktede 44-åringen hjem til Norge etter å ha vært på flukt i Irak, siktet for drapet på sin kone (34). Her fra funnstedet i Hemsedal. Foto: Rasmus Werner
-VILLE HJEM: Ifølge sin forsvarer ville den drapssiktede 44-åringen hjem til Norge etter å ha vært på flukt i Irak, siktet for drapet på sin kone (34). Her fra funnstedet i Hemsedal. Foto: Rasmus Werner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 44-åringen som er siktet for å ha drept sin kone (34) i Hemsedal kom i dag tilbake til Norge etter å ha vært på flukt i Irak. Da han ankom Gardermoen ble han pågrepet av politiet.

Ifølge politiet har han innrømmet drapet på sin kone. Mannens forsvarer, advokat Sindre Løvgaard, sier han ikke er kjent med hvordan hans klient stiller seg til siktelsen om forsettlig drap.

- Jeg har ikke snakket med ham etter at han kom tilbake til Norge. Jeg vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Løvgaard til Dagbladet.

Ville hjem Han ble oppnevnt som forsvarer for 44-åringen, som opprinnelig er fra Nord-Irak, på torsdag etter at barna til siktede hadde vært i dommeravhør dagen før. På grunn av avhøret av barna ble han formelt drapssiktet og fikk derfor også oppnevnt forsvarer.

- Jeg snakket med ham på telefon på fredag. Da ytret han et ønske om å komme tilbake til Norge. Han har nok ytret dette overfor politiet tidligere også, sier Løvgaard, som ikke ønsker å kommentere bakgrunnen for at han ville hjem.

Politiet har hatt flere telefonsamtaler med mannen mens han har vært på flukt. Etter at den 34 år gamle kvinnen ble funnet drept mandag 15. desember har ektemannen vært på flukt og etterlyst internasjonalt, men politiet jobbet med å få han tilbake til landet fra samme dag. Ifølge VG skal kvinnen ha blitt funnet i en fryser, men politiet har ikke kommentert dette.

- Innrømmet over telefon Politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt sier til Dagbladet at politiet hadde telefonkontakt med siktede i løpet av uka.

- Han innrømmet drapet over telefonen. Han har samarbeidet med politiet og vært vennligsinnet, sier han.

Hvorfor han har valgt å samarbeide med norske politmakter mens han har oppholdt seg i Irak, ønsker ikke politiet å kommentere. Etter det Dagbladet forstår ble ikke 44-åringen pågrepet i Irak, men dro frivillig ut av opprinnelseslandet sitt.

I morgen planlegger politiet å avhøre ham og de tar sikte på å fremstille ham for varetektsfengsel tirsdag. I morgen er også den foreløpige obduksjonsrapporten ventet å være klar.

Ekteparet kom fra Nord-Irak til Norge som politiske flyktninger i 2009. Kvinnen kan ha blitt drept i uken før hun ble funnet. Torsdag 11. desember møtte hun ikke opp på advokatkontoret der hun arbeidet.

Lik Dagbladet på Facebook