Siktet for konedrap

Gry Hoseins ektemann, Gamal Hosein, ble seint i kveld siktet for forsettlig eller medvirkning til forsettlig drap. Ektemannen nekter for å ha drept henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen var inne til avhør i over ni timer i dag. Det er på grunnlag av opplysninger som kom fram der at politet bestemte seg for å sikte ham for forsettlig eller medvirkning til forsettlig drap klokka 2045 i kveld.

Det er gått ti dager siden Gry Hosein ble meldt savnet. Ektemannen har vært inne til fire avhør.

- Vi fester ikke lit til Gamal Hoseins forklaringer. De strider på flere punkter mot forklaringene til flere vitner, sa politiadvokat Jon H. Borgen i Skien politidistrikt på en pressekonferanse i Skien kveld.

Avhørt i ni timer

Politiet kom med opplysningene klokka 21.45 i kveld. Da hadde Gamal Hosein sittet i avhør siden klokka 11 i formiddag.

Gamal Hosein har ikke innrømmet drapet, og politiet har ikke funnet liket av Gry Hosein.

- Vi har skjellig grunn til mistanke. Det betyr at vi er over 50 prosent sikre på at vi har pågrepet riktig mann. Etter hvert som tida har gått, utelukker vi nå at hun har forsvunnet av egen, fri vilje, sier Borgen.

Undersøker gatekjøkkenet

Mens pressekonferansen ble avholdt, begynte politiet å plombere gatekjøkkenet Gry og Gamal Hosein drev sammen i Skien. Dette gatekjøkkenet er et mulig åsted. I morgen skal politiet ransake blant annet gatekjøkkenet og huset ekteparet bodde i.

Politiet sier at de ikke kan utelukke at det er flere gjerningsmenn, men de skal ikke ha konkrete spor som tyder på det.

Gamal Hosein har hele tida sagt at kona forlot ekteparets arbeidsplass ved 16-tida lørdag 13. januar. Flere vitner har sagt de kan ha sett Gry Hosein etter klokka 16, men opplysningene er ikke bekreftet. Politiet tror Gry ble drept tidligere samme dag.

Kunder har sagt at det kombinerte gatekjøkkenet og videobutikken deres på Falkum i Skien var stengt i flere timer lørdagen da Gry forsvant.

Vareopptelling

Ektemannen har sagt at han og kona drev med vareopptelling, og at de åpnet butikken igjen ved 16-tida. Ingen av kundene som

Politiet har flere ganger vært inne i parets storkiosk. Hvis Gamal Hosein har tatt livet av kona si, må han ha fraktet liket bort fra kiosken mellom lørdag og søndag formiddag.

Gry ble ikke meldt savnet før klokka 10.50 neste dag. Gamal Hosein har forklart det med at han trodde Gry var hos mora si. Han slo alarm da han kjørte bort til Grys mor søndag formiddag, og hun var sporløst forsvunnet.

Ekteparet flyttet tilbake til Norge fra Israel i fjor høst. De har to barn på fem og ti år.

  • Gamal Hosein framstilles for varetektsfengsling i morgen. Politiet kommer til å be om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, og vil vise til faren for bevisforspillelse.
MARATONAVHØR: Gamal Hosein satt ni timer i avhør på politihuset i Skien i dag.
SIKTET: Ti dager etter at Gry Hosein forsvant ble ektemannen siktet for drapet.
INFORMERTE: Politiadvokat Jon H. Borgen opplyste pressen om den nye utviklingen i saken på en pressekonferanse klokka 2145 i kveld.
ARBEIDSPLASSEN: Politiet tror Gry Hosein ble drept i parets storkiosk.