Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for korrupsjon

En 48 år gammel tidligere transportsjef ved Elkem Meråker i Nord-Trøndelag ble før helgen varetektsfengslet siktet for korrupsjon og underslag. Mannen nekter befatning med deler av siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var tidligere også varaordfører for Arbeiderpartiet i Meråker kommune.

Mannen har i avhør erkjent å ha krevd nærmere 300.000 kroner for å gi et spesielt transportfirma i Meråker kjøreoppdrag for Elkem. Pengene skal ha blitt overført til ektefellen.

Også lederen for transportfirmaet er anmeldt, skriver Adresseavisen.

Flere forhold

48-åringen er også siktet for underslag av bedriftens eiendom i et annet forhold tilknyttet Elkem Meråker. Der skal bedriften ha betalt for containere til en verdi av om lag 300.000 kroner, mens flere av disse er funnet utenfor bedriftens besittelse, opplyser politiet i Inntrøndelag til NTB.

- Min klient erkjenner ikke forholdene rundt containersiktelsen, sier mannens advokat Odd Einstabland i Kristiansand til NTB.

Det var en ekstern revisjon av Elkem Meråker som avslørte uregelmessigheter, og som førte til at de anmeldte forholdene ble avslørt.

Den fengslede 48-åringen har siden i fjor sommer vært bosatt i Kristiansand og arbeidet ved Elkem-konsernet der i byen.

- Han er varetektsfengslet for to uker på grunn av fare for bevisforspillelse i containersiktelsen, sier politiinspektør Ludvig Strugstad ved Inntrøndelag politidistrikt til NTB.

Mannen sitter varetektsfengslet i Kristiansand.

Presset>/MEL>Lederen for transportfirmaet har forklart til politiet at han følte seg presset til å betale for avtalene om kjøring. Det var frakt av Elkems hovedprodukt, silikastøv, oppdragene dreide seg om. Det har vært hard konkurranse om disse kjøreoppdragene.

Bestikkelsene skal ha blitt betalt over en treårsperiode, fra 1996 til 1998.

(NTB)