Siktet for legemsbeskadigelse

Den 18 år gamle kvinnen fra Horten som sitter varetektsfengslet etter at barnet hennes døde, er siktet for legemsbeskadigelse, men hun er ikke siktet for dødsfølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen er også siktet for manglende oppfølging og omsorg av barnet. Den sju uker gamle babyen døde for halvannen uke siden.

Moren erkjente ikke straffskyld da hun mandag ble fengslet i Horten forhørsrett i fire uker.

Spekulasjoner

På en pressekonferanse på Horten politistasjon i dag, understreket politiinspektør Eskil Bredesen at kvinnen ikke er siktet for dødsfølgen, en understrekning han gjorde for å unngå spekulasjoner i mediene.

Bredesen ville på pressekonferansen ikke uttale seg om den taktiske etterforskningen i saken som pågår for fullt. Mannskaper fra Kriminalpolitisentralen har bistått Nord-Jarlsberg politidistrikt under etterforskningen den siste uken.

Han ville heller ikke si noe om begrunnelsen for at politiet i gårsdagens fengslingsmøte fikk moren fengslet for å unngå forspillelse av bevis. Sønnen døde 12. juni, 11 dager før moren ble varetektsfengslet.

Skader

Politiinspektøren ville ikke uttale seg om barnet hadde åpenbare skader, men viste til siktelsen for legemsbeskadigelse. Han ville heller ikke si om det dreier seg om ett enkelt tilfelle eller flere tilfeller av skader. Han viste til at det foreligger en foreløpig obduksjonsrapport. Politiet venter på den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt.

Kvinnen bodde ikke sammen med barnets far.

Politiet sier at det ikke finnes noen holdepunkter for at eventuelle kontakter til et satanistmiljø har hatt noe som helst å si for saken. Politiet etterforsker ikke inn i dette miljøet, sa Bredesen.

Begravet

Den 18 år gamle moren ble tatt inn til avhør lørdag og avhørene fortsatte søndag. Begjæringen om fengslingen kom i et lukket fengslingsmøte i går, etter at den sju uker gamle gutten tidligere på dagen ble begravet fra Horten kapell.

I alt 47 vitner, blant dem kommunalt ansatte i Borre kommune, har vært inne til avhør i saken.

Både politiet og kvinnens advokat, Helge Hjetland, har påkjært gårsdagens fengslingskjennelse til Agder lagmannsrett. Politiet har påkjært kjennelsen fordi den ikke omfattet brev- og besøkskontroll. Påkjæringen har oppsettende virkning på dette punktet til lagmannsretten har behandlet den.

Kvinnen sitter fengslet ved kvinneavdelingen ved Larvik Kretsfengsel.

Saken har vakt oppsikt i Horten, en lite by der folk kjenner eller vet om hverandre. Spekulasjonene om hva som har skjedd, har spredt seg raskt i byen og i Borre kommune i Vestfold.

(NTB)