Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for overgrep mot gambisk fireåring i Norge

Norsk politi slo overgrepsalarm da de fant ut hva den siktede 45-åringen holdt på med i Afrika.

HAR JAKTET PÅ 45-ÅRINGEN: Politioverbetjent Kari-Janne Lid og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt har i flere måneder jaktet på den siktede 45-åringen, som viser seg ikke å ha fast bopel i Norge. Foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET
HAR JAKTET PÅ 45-ÅRINGEN: Politioverbetjent Kari-Janne Lid og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt har i flere måneder jaktet på den siktede 45-åringen, som viser seg ikke å ha fast bopel i Norge. Foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske 45-åringen som sitter arrestert i Gambia etter å ha blitt pågrepet mens han hadde seks smågutter på soverommet, er i Norge siktet for å ha forgrepet seg på en fireårig gutt av gambisk opprinnelse, etter det Dagbladet forstår.

Dagbladet har tidligere omtalt at mannen er velkjent i det gambiske miljøet her til lands.

- Vi fikk for ei tid tilbake tips fra en privatperson om at han på ny har forgrepet seg på barn, opplyser Kari-Janne Lid, politioverbetjent ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Uten fast bopel De angivelige overgrepene mot den lille gutten ble anmeldt i september, og fireåringen gjennomgikk da et dommeravhør. Norsk politi har imidlertid ikke lyktes i å pågripe 45-åringen.

- Vi har sjekket ut flere adresser, deriblant campingplasser - og har konkludert med at han ikke har fast bopel i Norge, sier Lid.

45-åringen er folkeregistrert på en fasjonabel villa på Ammerud i Oslo, men den eneste reelle adressen politiet har funnet, er en postboks på Årvoll, noen kilometer unna.

Ifølge Lid har mannen tilbrakt de siste vintrene i Gambia, der han skal ha omgitt seg med barn. Disse opplysningene er årsaken til at norsk politi nylig sendte sine gambiske kolleger en bekymringsmelding via Interpol.

Ifølge Lid kom søndagens pågripelse av 45-åringen i Gambia som direkte følge av bekymringsmeldingen.

Vil gjennomgå minnebrikker - Har dere overveid å reise ned til Gambia for å drive etterforskning i saken?

- Saken han er pågrepet for i Gambia, er et rent gambisk anliggende. Når det er sagt, er vi selvsagt interessert i å få ferdigstilt vår egen sak her i Norge; derfor kan det bli aktuelt å gå gjennom video- og filmmaterialet som er funnet, sier Lid.

Ifølge Aftenposten.no ble det under pågripelsen i Gambia funnet en rekke minnebrikker. De skal ha inneholdt «usømmelig materiale», og norsk politi ønsker å gjennomgå brikkene, for eventuelt finne bevis i sin sak her hjemme.

Nå avventer norsk politi informasjon fra gambisk politi før de beslutter videre skritt.

Klar til å reise Sigurd Klomsæt har vært mannens advokat i en årrekke, og forsvarte ham da han sto tiltalt for å ha forgrepet seg på sin egen sønn i en årrekke. 45-åringen tapte både i tingretten og lagmannsretten.

- Jeg vet ikke stort om den gambiske saken, og vil ringe den norske konsulen i morgen for å orientere meg, sier Klomsæt til Dagbladet.

Han opplyser at han så snart som mulig vil ta fly til Banjul for å bistå sin klient.

Kart: GOOGLE MAPS
Kart: GOOGLE MAPS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!