Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for overgrep mot tre barn

Politiet mistenker at mannen fotograferte overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 40 årene er i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud. Mannen er siktet for overgrep mot flere barn.  

- Til nå har tre yngre personer av begge kjønn forklart at siktede har forgrepet seg på dem over lengre tid. Den yngste, en pike, var etter det vi foreløpig kjenner til, bare fire år da det første overgrepet skjedde, opplyser politiadvokat Ellen A. Ilstad til Romerikes Blad.

Familieforhold

Overgrepene skal ha skjedd for flere år siden, men er først blitt kjent de siste dagene da en gutt fortalte at han var misbrukt av siktede.

Gjerningsperioden skal ha vært fra 1999 til 2005. Mannen var fram til i dag i arbeid. Ifølge politiet er han imidlertid ikke i kontakt med barn i yrket sitt.

- Alle de tre er i familie med mannen, men de er ikke barna hans, opplyser politiet overfor Dagbladet.no.

Frykter produksjon av barneporno

- Vi frykter at mannen kan ha tatt bilder av overgrepene. Dette på grunn av forklaringer fra de tre som har anmeldt forholdene, sier Ilstad.

Politiet har ransaket mannens hjem, og gjort en rekke beslag. De har blant annet tatt med seg flere datamaskiner som tilhører siktede.

- Foreløpig har vi ikke hatt tid til å gå gjennom materialet så er siktelsen hovedsakelig basert på forklaringene fra de involverte, opplyser Ilstad. 

Utelukker ikke flere fornærmede 

 Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede. 

- Vi kan ikke utelukke at det er flere fornærmede i saken. Politiet er derfor opptatt av å komme i kontakt med personer som har informasjon om saken. Både de som kan vite noe om de anmeldte overgrepene eller andre, mulige overgrep, sier politiadvokaten.

- Vil samarbeide med politiet

- Han har samtykket til vareteksfengslingen. Dette gjør han av hensyn til etterforskningen, han ønsker å samarbeide med politiet, opplyser mannens forsvarer Frode A. Moen.

- Hvordan stiller han seg til siktelsen?

- Det kan jeg ikke gi noen kommentar til.

Erkjenner han straffeskyld?

- Det kan jeg ikke kommentere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media