Siktet for overgrep mot tre mindreårige jenter

Tidligere overgrepsdømt mann (27) var ute på prøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere overgrepsdømt mann (27) var ute på prøve da han ble tatt for å forgripe seg på en 14 år gammel jente på et toalett i Bergen i januar.

Politiet tror jenta kan ha vært mannens 17. offer, og ønsker nå at mannen dømmes til forvaring.

Mannen er siktet for seksuell omgang med tre mindreårige jenter.

Den yngste skal bare ha vært 13 år gammel da mannen forgrep seg mot henne.

I tillegg til overgrepene, er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd mot 14 jenter på internett eller mobil, skriver Bergens Tidende.

- Ingen av disse forholdene var anmeldt til politiet før vi begynte å grave i dette. Det er tilfeldigheter som gjør at en våken ansatt på Bystasjonen reagerer på noe som skjer på et toalett. Så begynner snøballen å rulle, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon, til avisen.

Mannen er tidligere dømt for å sende krenkende tekstmeldinger til unge jenter, så politiet bestemte seg for å kartlegge hvem mannen hadde vært i kontakt med.

For å få oversikt, ble tolv politidistrikt kontaktet. Disse spente fra Østfold i sør til Finnmark i nord.

STORAKSJON: Politiet har avhørt til sammen 50 jenter. 27-åringen skal ha sendt krenkende tekstmeldinger til unge jenter. Mannen har innrømmet at han hadde sex med den mindreårige jenta på Bystasjonen, men hevdet han trodde hun var over den kriminelle lavalderen. Illustrasjonsbilde: ODDMUND LUNDE
STORAKSJON: Politiet har avhørt til sammen 50 jenter. 27-åringen skal ha sendt krenkende tekstmeldinger til unge jenter. Mannen har innrømmet at han hadde sex med den mindreårige jenta på Bystasjonen, men hevdet han trodde hun var over den kriminelle lavalderen. Illustrasjonsbilde: ODDMUND LUNDE Vis mer

Totalt er det gjort avhør av over 50 jenter, av disse var 10 så unge at det måtte tas dommeravhør av dem.

Den siktede har sittet i varetekt siden i januar da han ble tatt på toalettet.

Han har innrømmet at han hadde sex med den mindreårige jenta på Bystasjonen, men hevdet han trodde hun var over den kriminelle lavalderen.

Han erkjenner ikke skyld for de andre forholdene han er siktet for.

(NTB)