Siktet for Securitas-ran

En 24 år gammel mann ble i forhørsretten i Hokkksund i går varetektsfengslet, siktet for ranet av en pengetransport fra Securitas i Mjøndalen i forrige måned. Mannen nekter for å ha noe med ranet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om mannens rolle i forbindelse med ranet. Han er siktet for ran eller medvirkning til ran, og ble varetektsfengslet for fire uker.

Mannen, som er fra Drammens-distriktet, er en tidligere kjenning av politiet, og ble pågrepet bare noen dager etter ranet 2. juni. Politiet fant narkotika en bil han disponerte. Under etterforskningen av denne saken, mener politiet at de har klart å knytte han til ranssaken.

24-åringens forsvarer, Espen Vangberg, sier til Drammens Tidene Buskerud Blad at mannen ikke vil forklare seg til politiet om ranet. Han erkjenner ikke straffeskyld. Utover det ønsker ikke Vangberg å kommentere saken.

Politiet arbeider nå med å sjekke 24-åringen opp mot de andre Securuitas-ranenene på Østlandet de siste åtte månedene. En egen etterforskningsgruppe arbeider med å koordinere etterforskningen av de mange ranere, som har gitt flere titalls millioner kroner i utbytte for ranerne. Politiet mener det er en sammenheng mellom ranene.

Politiet i Drammen har foreløpig ingen holdepunkter for at 24-åringen har vært med på de andre ranere. Etterforskerne har heller ingen andre konkrete mistenkte i forbindelse med Mjøndalen-ranet. Kort tid etter ranet ble en leilighet i Drammen undersøkt av politiet.

Ranet i Mjøndalen ble utført natt til 2. juni. En av vekterne i den pansrede bilen ble truet med våpen og fikk beskjed om å legge seg ned på magen. Hendene ble låst i håndjern på ryggen. Også vekter nr. to ble påført håndjern, men foran kroppen. Inne i bilen ble han tvunget til å låse opp det første pengeskapet. De fem neste skapene brøt raneren opp sjøl - med et brekkjern. Det er fortsatt ikke klart hvor stort ransutbyttet ble, men det er snakk om flere millioner kroner.

SIKTET:</B> Politiet har fått et gjennombrudd i jakten på Securitas-ranerne. En 24-åring er siktet for et av de mange ranene.