Siktet for smugling av 100 000 liter sprit

I flere år lekte år mannen (32) katt og mus med skandinavisk politi og tollvesen før han ble tatt. Nå sitter han i varetekt siktet for ha smuglet 100 000 liter sprit, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet innhentet mannen i Sandefjord i august i år, hadde han på seg flere falske identitetspapirer. Politiet vet at det finnes medlemmer i de godt organiserte spritligaene som spesialiserer seg på å forfalske dokumenter.

- Vi mistenker mannen for å være en slags «transportsjef» i en av de sentrale norske spritligaene, sier politifullmektig John Skarpeid ved Halden politidistrikt til Aftenposten.

Saken vil trolig vokse seg større. Politiet har til nå siktet mannen for fem spritlaster. De skal se nøyere på 30 til. Sannsynligvis vil man finne at den siktede kan kobles til ennå flere liter smuglersprit.

- Planen er å fullføre etterforskningen før jul med en mulig rettssak i mars neste år, opplyser Skarpeid til Aftenposten.

Mannen selv benekter det meste i siktelsen.

Åleglatt

Tre ganger tidligere har 32-åringen åleglatt glidd unna lovens lange armer.

  • Politiet mener det var han som i 1997 stakk av fra tollerne i Helsingør i tollernes egen bil.
  • Knapt et år senere ble den siktede tatt av dansk politi. Han ble innlagt på sykehus og klarte å stikke av derfra.
  • I mars i fjor var det Oslo-politiet som sto igjen med skjegget i postkassa. En mann politiet mener var 32-åringen ble pågrepet i Oslo. Også denne gangen ble han syk og rømte fra sykehuset.