Siktet for smugling av kokain

Vestfold-mann innrømmet at kofferten var hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Politiet i Bogotá siktet søndag formelt en nordmann i 20-årene for å ha forsøkt å smugle tre kilo kokain ut av landet.

Den norske ambassaden har jevnlig kontakt med nordmannen som sitter fengslet i det beryktede La Modela-fengselet i Bogotá. I løpet av lørdagen var det meningen å få til et møte mellom påtalemyndigheten, forsvareren og en representant for den norske ambassaden i Bogotá. Et slikt møte skal nå ha funnet sted.

- Ambassaden har snakket med forsvareren, sier pressevakt Bjørn Svenungsen i Utenriksdepartementet til NTB. Han vil ikke kommentere hva som kom fram på møtet.

Innrømmet koffert

Nordmannen ble pågrepet på flyplassen i Bogotá i Colombia forrige uke. Ifølge Tønsbergs Blad skal 20-åringen ha innrømmet at kofferten kokainen ble funnet i, var hans.

I helgen skal det i tillegg ha vært holdt et fengslingsmøte, og mannen har blitt formelt siktet for forholdet.

- Jeg antar det har vært et fengslingsmøte. Det siden det nå foreligger en formell siktelse. Den gjelder smugling av narkotika, sier Svenungsen.

Familien skal ha engasjert en amerikansk advokat til å bistå sønnen, men hvorvidt et advokatbytte er aktuelt kan ikke UD kommentere.

FENGSLET I BOGOTA: Dette bildet er fra La Modelo-fengselet i Bogotá i 1999. Foto: AP Photo/Javier Galeano/SCANPIX
FENGSLET I BOGOTA: Dette bildet er fra La Modelo-fengselet i Bogotá i 1999. Foto: AP Photo/Javier Galeano/SCANPIX Vis mer

- Han har det ifølge ambassaden etter forholdene bra, sier Svenungsen.

(NTB).