Siktet for studentdrapet

Politiet har siktet den 22 år gamle fetteren for dobbeltdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har siktet den 22 år gamle fetteren til drepte Yuhang Wu i forbindelse med studentdrapene i Oslo. Fetteren er den samme som varslet politiet og samskipnaden om at de to kinesiske studentene Yuhang Wu og Ningyan Yu var savnet.

I ettermiddag saumfarte politiet fetterens hybelleilighet på jakt etter ytterligere bevis. Fetteren bor i samme hybelhus som de drepte.

Han er nå sikter for forsettelig drap på begge. Det opplyste Politiinspektør Terje Kristiansen på en pressekonferanse klokken 13:00 i dag.

Den siktede er fetteren (22) til den drepte Yuhang Wu. Han ble pågrepet i går kveld. Flere momenter som er fremkommet under etterforskingen av saken gjør at han er siktet for forsettlig drap.

Varslet om drapet

Den siktede fetteren tok kontakt med studentekspedisjonen i Welhavensgate på torsdag 19. februar. Da fortalte han at han var bekymret for de to siden han ikke hadde hørt noe. Han ba om å få nøklene til leiligheten.

Fetteren er selv student, og bodde i samme hybelhus men en annen etasje. Han har vært i Norge omtrent like lenge som det drepte studentparet.

- Vi kan ikke dele ut nøkler til andres leiligheter, så han ble avvist, sier kommunikasjonssjef Jane Sofie Svendsbø til Dagbladet.no.

Fetteren kom igjen dagen etter. Da gjentok han at han var bekymret.

- Vi ble enige om at vi ringte politiet. Det gjorde vi klokken 11:30. Men politiet hadde mye å gjøre. I mellomtiden tok vaktmester seg inn i leiligheten. Han trakk seg ut umiddelbart da han så hva som hadde skjedd, sier Svendsbø.

Fetteren flyttet inn en uke før de to drepte studentene i samme hybelhus, men i en annen etasje.

- Det er den samme fetteren som varslet om drapet, bekreftet Kristiansen på pressekonferansen.

- Vi har ikke begynt avhør av ham etter pågripelsen. Vi foretok et vitneavhør av ham like etter at de to døde studentene ble funnet. I tiden etter det ble han innlagt på et psykiatrisk sykehus for å få bistand på grunn av omstendighetene, opplyser han.

Han har fått Tore Kjærvik oppnevnt som forsvarer, og avhørene starter senere i dag. Mest sannsynlig blir den 22-år gamle fetteren framstilt for varetektsfengsling i morgen. Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum i saken.

<B>DREPT:</B> Yuhang Wu og 23 år gamle Ningyan Yu
I ETTERMIDDAG: Politiet ransaket fetterens hybelleilighet i ettermiddag. Flere esker og en stor søppelsekk ble tatt ut av kriminalteknikerne.
TATT: Under pressekonferansen opplyste politiinspektør Terje Kristiansen at den 22 år gamle fetteren nå er siktet for drapene.
ÅSTED: Både fetteren og de to drepte bodde i dette hybelhuset i Bjergaardsgate i Oslo. De to drepte ble funnet i den enes hybel i 4. etasje. Fetteren skal bo i 7. etasje.