Siktet for ti drap

I dag er første rettsmøte for Dennis Rader, mannen politiet mener er seriemorderen BTK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

59-åringen ble pågrepet på fredag, og politiet sier at det virkelig er den fryktede seriemorderen BTK som er tatt.

- BTK er arrestert, sa Norman Williams, politimester i Wichita på en pressekonferanse.

Forkortelsen BTK står for «Bind, torture, kill», og beskriver behandlingen drapsofrene fikk.

Anonyme kilder har sagt til Washington Times at Rader har tilstått flere av drapene. Men dette er ikke bekreftet av åpne kilder.

Ikke i retten

Rader vil etter alt å dømme ikke være til stede i retten i dag, mens navnene på de ti personene han skal ha drept, blir lest opp. Ifølge CNN er det vanlig prosedyre i Wichita at de siktede følger de tidlige rettmøtene via tv-link.

59-åringen, som ikke har fått oppnevnt forsvarer ennå, kommer dermed til å følge rettsmøtet fra Sedgwick County Jail i Kansas.

Rader risikerer ikke dødsstraff hvis han blir funnet skyldig. Det siste BTK-offeret ble drept i 1991. Kansas gjeninnførte dødsstraffen først i 1994, og lovendringen har ikke tilbakevirkende kraft.

Sjekket telefonen

Seriemorderens første ofre ble funnet 15. januar 1974, da Charlie Otero (15) kom hjem og fant likene av hele sin familie. Hans far, hans mor, den åtte år gamle søsteren og broren på elleve hadde alle blitt bundet, kneblet og kvalt.

Politiet mener at BTK drepte minst ti personer, og frykten for seriemorderen var stor blant kvinnene i Wichita på 70-tallet. BTK hadde for vane å kutte telefonledningen hjemme hos ofrene før han drepte dem.

Dermed ble det en vane blant innbyggerne å sjekke om det var lyd i telefonen da de kom hjem. Hvis linja var død, gjaldt det å komme seg ut av huset så raskt som mulig.

Ifølge Washington Times arbeidet Rader i et hjemme-sikkerhetsselskap i perioden 1974 til 1989, en jobb som ga ham adgang til kundenes hjem.

Politiet har pågrepet flere BTK-mistenkte tidligere, seinest i januar i år.

ARRESTERT: Politiet mener Dennis Rader er den fryktede seriemorderen BTK.