Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for tilsammen 26 forhold

Lommemann-siktet varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI (Dagbladet.no): Den lommemann-siktede 56-åringen fra Bergen varetektsfengsles i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Politiet fikk dermed medhold i ønsket om fengslingsforlengelse. Den siktede i saken har tatt betenkningstid.

Påtaleansvarlig Jorid Kile Berg i Follopolitiet opplyser på en pressekonferanse etter fengslingsmøtet at 56-åringen nå er siktet for 26 forhold.

- Vi har utvida siktelsen med 15 nye forhold. Han er nå tilsammen sikta for 26 forhold, sier Kile Berg.

- Nødvendig å utvide siktelsen

Hun karakteriserer forholdene på lik linje med de tidligere 11, ikke grovere og ikke mildere. Alle de fornærmede i sakene er gutter.

Kile Berg ønsker ikke å si hvor de er fra eller i hvilket tidsrommet overgrepene skal ha skjedd.  Politiet ønsker heller ikke å kommentere med hva slags bevis siktelsen er utvidet med, men det dreier seg ikke om DNA-bevis.

- Slik det var nå var det helt nødvendig for oss å utvide siktelsen. Vi ønsket å varetektsfengsle ham for fire nye uker på grunn av bevisforspillelsesfare. Derfor trengte vi flere saker, sier Kile Berg.

FENGSLET I FIRE NYE UKER: Den siktede i Lommemannen-saken er fengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Han er nå siktet for 26 forhold til sammen. Her er 56-åringens forsvarer Tor Erling Staff sammen med påtaleansvarlig Jorid Kile Berg etter dagens fengslingsmøte. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FENGSLET I FIRE NYE UKER: Den siktede i Lommemannen-saken er fengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Han er nå siktet for 26 forhold til sammen. Her er 56-åringens forsvarer Tor Erling Staff sammen med påtaleansvarlig Jorid Kile Berg etter dagens fengslingsmøte. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Hun sier de har foretatt en rekke nye fotokonfrontasjoner, med at de ikke er i mål ennå med disse.

- Velger han å erkjenne noe, blir han Lommemannen

56-åringens forsvarer Tor Erling Staff mener at de nye forholdene bare dreier seg om forsøk.

- Denne utvidelsen er ikke uventet etter all den prestisje politiet har lagt ned i denne saken, kommenterer Staff på pressekonferansen.  

- Noen av de kan vel nesten ikke karakteriseres som forsøk heller. Det er snakk om hender i lommer, så nå vil vel politiet fortsette å saumfare landet etter flere hender og lommer, tenker jeg, sier forsvareren videre.

Siktede ønsker, som det er sagt en rekke ganger i denne saken allerede, ikke å la seg avhøre.

- Slik situasjonen er nå ønsker han ikke det. En tolkning av det kan vel være at dersom han eventuelt velger å erkjenne noe, kommer han til å bli Lommemannen med en gang, sier Staff.

Forventer utvidet siktelse

image: Siktet for tilsammen 26 forhold

Retten bestemte at dagens fengslingsmøte skulle holdes for lukkede dører av hensyn til ofrene i saken. Dette er det fjerde fengslingsmøtet i Lommemannen-saken, og kun ett av dem har vært åpent for pressen og andre.

I forrige uke valgte politiet å utvide siktelsen mot 56-åringen. Antall siktelser er mer en fordoblet siden sist fengslingsmøte, noe Staff ikke synes er overraskende.

- Jeg forventer at det vil komme flere utvidelser av siktelsen i små porsjoner etter hvert, sier Tor Erling Staff til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kommentere hvordan han 56 år gamle klient tok nyheten om at siktelsen ble utvida.

Kile Berg opplyser også at politiet ønsker å få sendt over en tiltalebegjæring innen året er omme.

-MÅTTE UTVIDE SIKTELSEN: Påtaleansvarlig Jorid Kile Berg opplyste til pressen at 56-åringen er siktet for 15 nye forhold. Politiet mener de trengte flere saker for varetektsfengsle ham for å få gjennom ønsket om varetektsfengsling i fire nye uker på grunn av bevisforspillelsesfare.
SIKTET FOR 26 FORHOLD: Den 56 år gamle bergensmannen som er siktet i Lommemannen-saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media