Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for Tina-drapet: - Jeg besøkte ham på glattcelle, det var ikke hyggelig. Han er veldig syk

Nekter for å ha noe med saken å gjøre.

KLIENTEN NEKTER: Det forteller advokat Arild Holden. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
KLIENTEN NEKTER: Det forteller advokat Arild Holden. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Min klient har ikke gjort dette. Han er uskyldig, sier Arild Holden til Dagbladet.

Han forsvarer mannen som ble pågrepet som nummer tre av fire menn, i forbindelse med det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen (20).

- Han er veldig syk Hun ble funnet drept en måned etter at hun forsvant etter en tur på byen i Stavanger i september 2000.

Den 36 år gamle mannen som nå nekter, ble pågrepet i går kveld klokka 17.55 hjeme i boligen sin på Sørlandet.

- Jeg besøkte ham på politiets glattcelle, og det var ikke noe hyggelig syn. Han er veldig syk. Jeg har sagt til domstolen at det er farlig å holde ham isolert. Han er ikke i stand til det, sier advokaten.

Han forteller at 36-åringen har til hensikt å bevise sin uskyld.

- Han skjønner at andre er pågrepet i saken, men har ikke fått snakket om dette. Han må få snakke med politiet i avhør med en advokat så fort som mulig. Han har opplysninger som er gunstig for ham selv, sier han.

- HAN ER SYK: Det sier advokat Arild Holden.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- HAN ER SYK: Det sier advokat Arild Holden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Under fengslingsmøtet erklærte mannen seg uskyldig, og samtykket ikke til fengsling. Han mener han ikke har noe med drapet på Jørgensen i 2000 å gjøre.

- Han har fortalt meg at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Holden.

Rettsmøtet foregikk bak lukkede dører, og 36-åringen er selv til stede, i motsetning til mannen som tidligere i dag ble framstilt for varetektsfengsling.

Bakgrunnen for at dørene holdes lukket, er sakens opplysninger og privatlivets fred, besluttet dommeren i saken, Arne Trøan Nilsen.

- Samme vennegjeng De fire siktede personene skal være fra samme vennegjeng på Sørlandet. Han har, som de tre andre, ikke tidligere vært i politiets søkelys i forbindelse med den uløste drapsgåten.

- Han har det svært tøft etter å ha blitt kastet på glattcelle med disse anklagene mot seg. Han er i svært dårlig forfatning, sier forsvarer Holden.

Han møter i retten for kollega Thomas Randby, som er mannens forsvarer.

Samtidig, i en annen rettssal i Stavanger tingrett, pågår fengslingsmøtet av den 39 år gamle mannen i saken. Han har ikke selv møtt opp til fengslingsmøtet. Han ble pågrepet som fjerdemann i saken, seint torsdag kveld.

- Han nekter straffskyld, var den korte kommentaren til fengslingsmøtet da advokatfullmektig Morten Steinheim, som var i retten i stedet for forsvarer Olav Sylte, kom ut av rettssalen.

Klokka 13 framstilles mannen som ble pågrepet som nummer to i saken, også han 36 år gammel, for varetektsfengsling. Han har ikke selv møtt opp i retten.

- Min klient vil ikke stille i fengslingsmøtet i dag. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Kjetil Larsen til Dagbladet.

- Mora er rystet Tina Jørgensens mamma sier via sin bistandsadvokat at hun er rystet over pågripelsene av fire menn. Familien har sitt feriested i Lyngdal, som alle de pågrepne er tilknyttet, og Tina ferierte der.

- Mora er rystet hvis det viser seg at det er disse personene fra Lyngdal, plassen hvor hun har hatt så mange ferieminner, sier familiens bistandsadvokat Kjersti Jæger til Dagbladet.

LES SAKEN: Fire fra familiens feriested pågrepet i Tina-saken: - Mora er rystet.

Klokka 11 i dag ble den første av de fire pågrepne i saken, også han en 36 år gammel mann, framstilt for varetektsfengsling. Politiadvokat Herdis Traa ba om at han varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud, to av dem i full isolasjon.

DREPT: Tina Jørgensen (20). Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20). Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Han er samtidig ikke kjent med at tre av vennene hans sitter i arresten, pågrepet og siktet i den samme drapssaken.

LES SAKEN: - Han vet ikke at kameratene er pågrepet for Tina-drapet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!