Siktet for to drapsforsøk

48-åringen skjøt skatteinnkrever og politimann. Siktelsen kan bli utvidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Han er siktet for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann, sier politiadvokat Helge Eidsvaag i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

48-åringen fra Stange skjøt mot skatteinnkrever Roar Sylliåsen (39) og en politimann da han skulle bli kasta ut av familiegården i går.

I dag må han møte i fengslingsmøte i tingretten i Hamar. Politiet begjærer fire uker i varetekt for mannen.

Roar Sylliåsen sier han løp for livet da mannen dro fram hagla.

– Jeg er glad for at jeg lever, og for at det gikk som det gikk. Dette kunne ha gått mye, mye verre, sier han til Hamar Arbeiderblad.

- Han er nå formelt siktet, men det er en midlertidig siktelse. Vi har tatt de groveste forholdene nå og det kan bli utvidet etter hvert, sier Eidsvaag til Dagbladet.no.

Av siktelsen går det fram at politimannen fikk et hagl gjennom buksebeinet da 48-åringen skjøt, mens det ble avfyrt to skudd mot skatteinnkreveren. Han ble truffet blant annet i beinet, hodet og ryggen.

TENTE PÅ LÅVEN: Den 48-årige gårdeieren tente selv på bolighuset og låven. Brannvesenet kunne ikke starte slukningsarbeidet ettersom den bevæpnede mannen ennå ikke var pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
TENTE PÅ LÅVEN: Den 48-årige gårdeieren tente selv på bolighuset og låven. Brannvesenet kunne ikke starte slukningsarbeidet ettersom den bevæpnede mannen ennå ikke var pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer