Siktet for trusler i valgfusksaken

Mann i 30-årene siktet i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er siktet for trusler i forbindelse med valgfusksaken i Drammen.

Mannen, som er i 30-årene, er ikke slektning av Yousuf Gilani. Han er heller ikke en av de tre personene Gilani har anmeldt i saken.

Mannen var inne til avhør lørdag. Politiet har få kommentarer til siktelsen, men stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon sier til Drammens Tidende at mannen så vidt han vet ikke er politisk aktiv. 

Begrenset omfang

Politiets etterforsking så langt ser ut til å avdekke at betaling av velgere med penger eller mat i Drammen i forbindelse med høstens kommune- og fylkestingsvalg har et begrenset omfang. Det skriver politiet i en pressemelding 11.30.

- Vi kan ikke si noe om hvor stort omfanget er, men de opplysningene vi så lang har fått inn fra vitner tilsier at det ikke dreier seg om veldig mange, sier politistasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon.

Politiet i Drammen konkluderte fredag med at det var hold i påstandene om valgjuks.

Stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon bekrefter at det er betalt 50-lapper til rusmisbrukere.

HEVEDER HAN ER USKYLDIG: Ap-politiker Yousuf Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser. Foto: TORBJØRN GRØNNING
HEVEDER HAN ER USKYLDIG: Ap-politiker Yousuf Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Det fikk de for å stemme på Arbeiderpartiet, med kryss for Yousuf Gilani. I noen tilfeller skal det også være tilbudt en og annen kebab, sier Strøm.

Men ordføreren sier likevel at det skal veldig mye til før det blir aktuelt å holde omvalgt.

15.00 i dag skal valgstyret i Drammen ta stilling til om de vil gå inn for et nyvalg eller ikke.

- Valgresultatet i Drammen var veldig klart. Selv om man skulle forkaste samtlige 364 stemmesedler med kumuleringer for Yousuf Gilani, ville det ikke ha noen betydning for mandatfordelingen i bystyret, sier ordfører Tore Opdal Hansen til Aftenposten.

Politiet er i begynnelsen av etterforskningen, og har foreløpig ikke et totalt bilde av verken omfanget eller hvem som står bak det angivelige kjøpet av velgere.

Politiet fortsetter etterforskingen med avhør av vitner. Det er fortsatt interessant for politiet å komme i kontakt med personer som har opplysninger i saken.

Strøm vil ikke si hva som er statusen til Ap-politiker Yousuf Gilani:

- Vi etterforsker primært enkeltpersoner, men vi vil ikke gå ut med noen navn foreløpig, sier Strøm til Dagbladet.no.

Lørdag ble det kjent at vitner skal ha sett en slektning av Gilani dele ut penger og ferdigutfylte stemmesedler. Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser.