Siktet for uaktsom kjøring etter bryggeulykke

En 26 år gammel burmeser er siktet for uaktsom kjøring etter ulykken hvor en bil med to små barn og en tenåring havnet i sjøen i Stavanger sist lørdag.

SIKTET: 26-åringen har i avhør forklart at han satt bak rattet og at bilen sto i fri før den havnet i sjøen. Foto: Lars Helle
SIKTET: 26-åringen har i avhør forklart at han satt bak rattet og at bilen sto i fri før den havnet i sjøen. Foto: Lars HelleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 26 år gammel burmeser er siktet for uaktsom kjøring etter ulykken hvor en bil med to små barn og en tenåring havnet i sjøen i Stavanger sist lørdag.

26-åringen har i avhør forklart at han satt bak rattet og at bilen sto i fri før den havnet i sjøen på Tasta i Stavanger lørdag 21. august.

Fredag ble det tatt ut siktelse mot mannen for uaktsom kjøring, melder VG Nett.

- Han er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, opplyser politiadvokat Jørgen Berner Torstensen i Rogaland politidistrikt til VG Nett. Paragrafen inneholder grunnreglene for trafikk og åpner med teksten « Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende ...».

Overfor NTB understreker Torstensen at det ikke er noen endringer i grunnlaget for saken.

- Siktelsen kommer som resultat av at vi har beslaglagt mannens førerrett. Det er et tvangsmiddel som innebærer at det må tas ut en siktelse, forklarer politiadvokaten. Burmeseren hadde midlertidig kjøretillatelse i Norge i påvente av å få innløst sitt utenlandske førerkort.

Torstensen opplyser samtidig at det har kommet en ny oppdatering på tilstanden til de tre som havnet i sjøen.

- Det siste jeg har hørt er at det går bra med alle tre, og det er en kjempegod nyhet, sier han.

(NTB)