RØYKEN  20100418.
OMKOM: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
RØYKEN 20100418. OMKOM: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Siktet for uaktsomt drap etter båtulykke

Båtføreren som kjørte ulykkesbåten der to omkom i Røyken lørdag kveld, er siktet for uaktsomt drap, opplyser lensmannen i Røyken og Hurum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Båtføreren som kjørte ulykkesbåten der to omkom i Røyken lørdag kveld, er siktet for uaktsomt drap, opplyser lensmannen i Røyken og Hurum.

- Bakgrunnen for siktelsen er at han har kjørt for fort i mørket i et trangt sund, sier lensmann Reidar Foss i Røyken og Hurum til NTB.

En mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene, begge fra Røyken i Buskerud mistet livet da en 20-fots skjærgårdsjeep gikk på grunn ved Killingholmen i Åros i Røyken sent lørdag kveld. En tredjemann i midten av 30-årene, er innlagt på Ullevål i Oslo med alvorlige skader.

Fjerdemann, en mann i slutten av 30-årene, som var fører av båten, ble lettere skadd og sendt til legevakta i Røyken kommune.

- Vi har tatt rutinemessig utvidet blodprøve av ham, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt.

Alle de fire involverte i ulykken kommer fra Røyken og Hurum.

Traff brygga i stor fart

Skjærgårdsjeepen gikk på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen på Skogsborg-siden av sundet ved 22-tiden.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.15.

- Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord, falt i vannet. En ble funnet død i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadd, ble kjørt til sykehus, sier lensmann Foss til NTB.

Funnet flere hundre meter unna

Da politiet først kom til ulykkesstedet, var en kvinne savnet. Hun ble funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet like etter midnatt.

Både politi, ambulanse, lokalt brannvesen, dykkere fra brannvesenet i Follo og Oslo og en redningsskøyte deltok i letingen etter den savnede.

Fordi luftambulansen står på bakken på grunn av askeskyen fra Island, ble den skadde 30 år gamle mannen fraktet med brannbåt til Oslo. Ifølge Ullevål sykehus har han alvorlige bruddskader, men tilstanden er stabil.

(NTB)