Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for uaktsomt drap på Tom (16): - Har redegjort godt for hele kjøreturen og hendelsesforløpet

Mannen har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

DØDE: En 16 år gammel gutt døde i en ulykke på E6 ved Kløfra i Akershus i natt. Gutten hadde gått ut av en bil  for å hjelpe en annen bil som hadde kjørt ut da han ble truffet av en tredje bil. Foto: Remi Presttun
DØDE: En 16 år gammel gutt døde i en ulykke på E6 ved Kløfra i Akershus i natt. Gutten hadde gått ut av en bil for å hjelpe en annen bil som hadde kjørt ut da han ble truffet av en tredje bil. Foto: Remi Presttun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 20-åra som er siktet for uaksomt drap etter å ha kjørt på og drept en 16 år gammel gutt på E6 ved Kløfta i natt, har i ettermiddag sittet i avhør med politiet.

- Han har redegjort godt for hele kjøreturen og hendelsesforløpet. Han er nok preget av, og husker ikke alle detaljer rundt påkjørselen, men har svart på de fleste spørsmålene politiet har stilt, sier politioverbetjent Laila Totland Langstrand til Dagbladet.

Tre unge mennesker Det var lørdag kveld klokka 23.31 at politiet fikk melding om en utforkjøring. En mann i begynnelsen av 30-åra, bosatt i Oslo, hadde da kjørt ut av veibanen, snurret rundt og truffet støyskjermen langs veien. Mannen kjørte en Toyota Avensis.

- Dette er en forholdsvis rett strekning, men veibanen var veldig glatt i natt, i tillegg til at det snødde og var dårlig sikt. Bilister var blitt oppfordret om å kjøre pent, sier Langstrand.

Kort tid etter denne utforkjøringa stoppet en Audi på stedet. I bilen var det tre unge mennesker; en sjåfør født i 1997 og hans kjæreste satt foran i bilen, mens 16 år gamle Tom Pettersen satt i baksetet.

- 16 åringen gikk ut for å bistå sjåføren i den første bilen, forteller Langstrand.

- Men så kom en tredje bil, en BMW, kjørende. Den fikk en skrens og traff da både Audien og 16-åringen, sier Langstrand.

16 år gamle Tom mistet livet sammenstøtet.

Skyldspørsmålet Føreren av den tredje bilen er en mann i 20-åra fra Oslo. Politiet tok i natt en rutinemessig promilleprøve av den siktede mannen, men det er lite som tyder på at han var påvirket, opplyser Langstrand.

Mannen har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

- Han vil ikke svare på skyldspørsmålet før han har rådført seg med en advokat, forklarer politioverbetjenten.

Politiet foretar i kveld flere vitneavhør. I morgen er det planlagt en teknisk kontroll av Audien og BMW-en hos Biltilsynet. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media