Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for uaktsomt drap

En 50 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne døde etter å ha drukket metanolholdig sprit. 50-åringen skal ha solgt spriten til kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som driver firmaet Grorud Glass AS ble pågrepet torsdag sammen med en mann i 30-årene som arbeidet i samme i firma. Fra bedriften skal det ha blitt solgt sprit, blant annet to dunker med metanolforgiftet sprit som skal ha blitt omsatt før påske.

I dag ble 50-åringen fengslet i en uke med full isolasjon mens den andre mannen ble sluppet fri.

Samboerparet som onsdag ble lagt inn på Ullevål universitetssykehus hadde kjøpt en 10-litersdunk metanolholdig sprit. Natt til fredag døde den 47 år gamle kvinnen, mens den 53-årige samboeren vil overleve forgiftningen, har NTB fått opplyst hos sykehuset.

- Under fengslingsmøtet endret politiadvokat Sven Røer siktelsen mot 50-åringen til å omfatte uaktsomt drap. Fra tidligere lød siktelsen på uaktsom grov legemsbeskadigelse og heleri, sier politiinspektør Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet etterlyser også en annen kunde ved navn Rolf som er i 50- eller 60-årsalderen. Mannen skal ha kjøpt den andre 10-litersdunken som ble solgt fra Grorud Glass AS før påske og politiet vil advare ham og eventuelt andre som kan ha hatt befatning med spriten.

- Vi ber alle som har drukket sprit kjøpt hos dette firmaet om å gå til lege, og aller helst også at de melder ifra til politiet, sier Gulnes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media