Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for vold mot Beheim Karlsen

Politiet har siktet tre ungdommer som for å ha banket opp Arve Beheim Karlsen i januar i Førde. Men det skal ikke være sammenheng mellom episoden og drapet på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen holdepunkter for at episoden var rasistisk motivert, sier politifullmektig Knut Broberg ved Fjordane politidistrikt.

To 17-åringer er allerede siktet for forsettelig drap og for å ha truet den indiskfødte Beheim Karlsen. De er varetektsfengslet fram til 28. mai.

Banket opp

De tre ungdommene er siktet for å ha angrepet Beheim Karlsen natt til 17. januar ved taxi-sentralen i Førde. De har nå fått status som mistenkte etter nye medisinske opplysninger. Beheim Karlsen ble blant annet påført to ribbeinsbrudd og var sjuemeldt i en lengre periode.

- Siktelsen er legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Dette skyldes at overfallet var umotivert og at de tre i fellesskap gjøv løs på Beheim Karlsen, sier Broberg.

Få vitner

I følge Firda skal en av de siktede være en nær slektning av den ene av 17-åringene som er siktet for drapet på Arve Beheim Karlsen.

Broberg ser ingen sammenheng mellom de to sakene, men har sendt saken om de tre ungdommene tilbake til lensmannskontoret i Førde for ytterligere etterforskning.

Arve Beheim Karlsen ble mandag 26. april funnet druknet ved utløpet av Sogndalselva. Da hadde han vært savnet siden fredag 23. april. Vitner så at han løp nedover langs elva med et par personer etter seg.

(NTB)