Siktet for vold mot lærer

En 15 år gammel elev ved Brattvåg ungdomsskole i Haram på Sunnmøre er nå formelt siktet for trusler og legemsfornærmelse mot en lærer ved skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En 15 år gammel elev ved Brattvåg ungdomsskole i Haram på Sunnmøre er nå formelt siktet for trusler og legemsfornærmelse mot en lærer ved skolen.

15-åringen ble tirsdag avhørt av lensmannen i Haram, etter at han i forrige uke gikk til fysisk angrep på læreren sin.

En video av voldsepisoden ble lagt ut på nettstedet YouTube, men er senere blitt fjernet.

Videoen viser eleven som løper inn i klasserommet og sparker og slår læreren. Den viser også læreren flykte fra klasserommet.

Politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt bekrefter overfor NTB at saken er under etterforskning og at flere enn den siktede gutten vil bli avhørt.

Vikebakk sier at bevisene ligger der i form av en video og at dette gjør saken rimelig spesiell. At det hele ble filmet indikerer også at angrepet på læreren var planlagt.

- Politiet ser alvorlig på en sak som dette. Jeg kjenner ikke til at vi har hatt lignende episoder ved skolene på Sunnmøre tidligere, sier Moen Vikebakk.

Eleven, som går i 10. klasse, ble utvist fra skolen etter hendelsen.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer