Siktet for vold og trusler mot politifolk

Arfan Bhatti (34) motsatte seg pågripelse etter at han skal ha slått kona og et barn.

SIKTET: Arfan Bhatti er siktet for vold mot kona, sønnen og polititjenestemenn.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Arfan Bhatti er siktet for vold mot kona, sønnen og polititjenestemenn. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti (34) er siktet for vold mot en kvinne og et barn i egen familie, etter Straffelovens § 219, den såkalte familievoldparagrafen.  I formiddag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

- Han er siktet for vold mot sin kone og mot sønnen, sier politiadvokat Erling Melvær til Dagbladet.

Han opplyser at Bhatti også forsøkte å motsette seg pågripelsen da politiet rykket ut til den straffedømte 34-åringens leilighet på Stovner klokka 00.30 natt til tirsdag.

- Han er siktet for vold og trusler mot polititjenestemenn i forbindelse med pågripelsen, sier Melvær.

Lukkede dører Politiet ber om varetektsfengsling i to uker, og begrunner begjæringen med bevisforspillelsesfare.

UTVIDET ANKLAGENE.  Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti også er siktet for vold mot politimenn. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet
UTVIDET ANKLAGENE. Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti også er siktet for vold mot politimenn. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet Vis mer

Advokat Arild Holden, som i dag møtte i retten som Bhattis forsvarer, fikk medhold i lukkede dører under fengslingsmøtet. Bhatti selv nektet å komme inn i salen mens pressen var tilstede.

- Jeg vil ikke bli tatt bilder av, sa Bhatti.

I går sa Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, at Bhatti var anklaget for å ha «slått et voksent familiemedlem med ett slag i ansiktet som gjorde at vedkommende måtte sy ett sting.»

Blant Norges farligste Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener Arfan Qadeer Bhatti, som tidligere var en del av gjengmiljøene i Oslo blant annet som torpedo, er en av Norges farligste menn. De siste åra har han framstått som en stadig mer radikalisert muslim, og 2. februar i år uttalte han i Dagbladet at han krever at Norge blir en islamsk stat, styrt etter Sharia-lover.

To uker tidligere var han en av lederne da en liten gruppe islamister demonstrerte foran Stortinget mot Norges krigføring i Afghanistan.

FORSVARER BHATTI:  Advokat Arild Holden ved advokatfirmaet Elden er også forsvarer for Bhatti. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet
FORSVARER BHATTI: Advokat Arild Holden ved advokatfirmaet Elden er også forsvarer for Bhatti. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet Vis mer

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut. Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste, sa Bhatti.

Bhatti er stevnet som vitne i saken mot Anders Behring Breivik, der advokatene vil vise at også enkelte muslimer deler Breiviks vurdering av at muslimer har som mål å overta Europa, ifølge hovedforsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra.

34-åringen har flere ganger oppført seg truende mot pressefolk. Så seint som 20. januar slo han mot en VG-fotograf som tok bilder av ham under en demonstrasjon, og i november i fjor truet han en fotograf fra TV 2 som filmet ham da han ble bortvist fra en sal i Oslo tingrett etter å ha dukket opp som tilhører i bombestoff-saken.