SIKTET: Arfan Bhatti er siktet for vold mot kona, sønnen og polititjenestemenn.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Arfan Bhatti er siktet for vold mot kona, sønnen og polititjenestemenn. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Siktet for vold og trusler mot politifolk

Arfan Bhatti (34) motsatte seg pågripelse etter at han skal ha slått kona og et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti (34) er siktet for vold mot en kvinne og et barn i egen familie, etter Straffelovens § 219, den såkalte familievoldparagrafen.  I formiddag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

- Han er siktet for vold mot sin kone og mot sønnen, sier politiadvokat Erling Melvær til Dagbladet.

Han opplyser at Bhatti også forsøkte å motsette seg pågripelsen da politiet rykket ut til den straffedømte 34-åringens leilighet på Stovner klokka 00.30 natt til tirsdag.

- Han er siktet for vold og trusler mot polititjenestemenn i forbindelse med pågripelsen, sier Melvær.

Lukkede dører Politiet ber om varetektsfengsling i to uker, og begrunner begjæringen med bevisforspillelsesfare.

UTVIDET ANKLAGENE.  Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti også er siktet for vold mot politimenn. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet
UTVIDET ANKLAGENE. Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti også er siktet for vold mot politimenn. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet Vis mer

Advokat Arild Holden, som i dag møtte i retten som Bhattis forsvarer, fikk medhold i lukkede dører under fengslingsmøtet. Bhatti selv nektet å komme inn i salen mens pressen var tilstede.

- Jeg vil ikke bli tatt bilder av, sa Bhatti.

I går sa Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, at Bhatti var anklaget for å ha «slått et voksent familiemedlem med ett slag i ansiktet som gjorde at vedkommende måtte sy ett sting.»

Blant Norges farligste Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener Arfan Qadeer Bhatti, som tidligere var en del av gjengmiljøene i Oslo blant annet som torpedo, er en av Norges farligste menn. De siste åra har han framstått som en stadig mer radikalisert muslim, og 2. februar i år uttalte han i Dagbladet at han krever at Norge blir en islamsk stat, styrt etter Sharia-lover.

To uker tidligere var han en av lederne da en liten gruppe islamister demonstrerte foran Stortinget mot Norges krigføring i Afghanistan.

FORSVARER BHATTI:  Advokat Arild Holden ved advokatfirmaet Elden er også forsvarer for Bhatti. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet
FORSVARER BHATTI: Advokat Arild Holden ved advokatfirmaet Elden er også forsvarer for Bhatti. Foto: Harald S. Klungtveit / Dabladet Vis mer

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut. Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste, sa Bhatti.

Bhatti er stevnet som vitne i saken mot Anders Behring Breivik, der advokatene vil vise at også enkelte muslimer deler Breiviks vurdering av at muslimer har som mål å overta Europa, ifølge hovedforsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra.

34-åringen har flere ganger oppført seg truende mot pressefolk. Så seint som 20. januar slo han mot en VG-fotograf som tok bilder av ham under en demonstrasjon, og i november i fjor truet han en fotograf fra TV 2 som filmet ham da han ble bortvist fra en sal i Oslo tingrett etter å ha dukket opp som tilhører i bombestoff-saken.