Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for voldtekt - fire russ løslatt direkte

To saker på tre dager. - Vi har ikke funnet betingelser for varetekt, sier politiet.

 PÅ VEI TIL FEST:  Russ fra hele landet på vei til det store russetreffet på Tryvann i Oslo sist helg. Ingen av personene eller bilene på bildet har har noen tilknytning til de alvorlige voldtektssakene på russefester de siste dagane. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX
PÅ VEI TIL FEST: Russ fra hele landet på vei til det store russetreffet på Tryvann i Oslo sist helg. Ingen av personene eller bilene på bildet har har noen tilknytning til de alvorlige voldtektssakene på russefester de siste dagane. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før russefeiringen har tatt av for fullt, er fire russ pågrepet av politiet og siktet for voldtekt. De angivelige ofrene er to unge jenter som har deltatt i feiringen - på Tryvann i Oslo natt til 1. mai og i Førde natt til i dag.

I motsetning til flere andre voldtektssaker, er de siktede satt fri etter noen timer.

I Førde ringte en 17 år gammel jente til lensmannen i grålysningen i dag og anmeldte voldtekt under en russefeiring på Festplassen i Førde i natt. Politiet rykket ut, sperret av festområdet og pågrep en vel 20 år gammel russ.

Tre til ti år Han er siktet for voldtekt etter straffelovens paragraf 192, med en strafferamme mellom tre og 10 års fengsel.

Slik begrunner politiadvokat Knut Broberg i Sogn og Fjordane politidistrikt hvorfor siktede blir satt fri allerede i ettermiddag.

- Vi har ikke funnet at betingelser for varetekt, som bevisforspillelse eller fare for gjentakelse, er tilstede i denne saken, sier Broberg til Dagbladet.

Fra start har politiet opplyst at russen er kjent for dem fra før.

Meldte seg - Han er ikke straffedømt tidligere. I denne sammenhengen betyr det at han meldte seg selv for politiet, sier Broberg. Han vil ikke opplyse hva den voldtektssiktede russen har forklart i avhør.

Lensmannen i Førde og Naustdal har i løpet av dagen avtalt flere vitner som deltok på nattens russefest i Førde.

Heller ikke Oslo-politiet har funnet grunnlag for å be om varetektsfengsling av tre unge menn som ble pågrepet og er siktet for voldtekt av en ung jente i et telt under det store russetreffet på Tryvann natt til 1. mai.

- Guttenes ansvar Leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, gikk bare for noen dager siden ut i NRK og ba guttene ta ansvar for at russejentene ikke blir utsatt for seksuelle overgrep under feiringen.

Rohde bekrefter at alle de tre voldtektssiktede er russ av året og at de er løslatt.

- Det er veldig uklart hva som faktisk har skjedd. Alle de siktede og jenta var påvirket av alkohol, skriver Rohde i en sms til Dagbladet om status i Tryvann-saken.

Politiet venter på en rapport fra undersøkelsene som blir gjort ved Rettsmedisinsk institutt. Politiet er forberedt på at det kan ta tid å få  konklusjonene derfra.

 SIKTET FOR VOLDTEKT:   En russ i begynnelsen av 20-årene er nå siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente, som ikke er russ. Russefesten var på festplassen i Førde, som har vært avsperret siden 07-tiden i morges. FOTO: ALF VIDAR SNELAND
SIKTET FOR VOLDTEKT: En russ i begynnelsen av 20-årene er nå siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente, som ikke er russ. Russefesten var på festplassen i Førde, som har vært avsperret siden 07-tiden i morges. FOTO: ALF VIDAR SNELAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media