Siktet for voldtekt - fortsetter som taxisjåfør

I mai ble drosjesjåføren siktet for å ha voldtatt en passasjer. Mannen kjører fortsatt taxi i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten som mannen er siktet for fant sted i Oslo i mai. Etter å opparbeidet et fortrolig forhold til den 25 år gamle kvinnelige passasjeren, skal han ha voldtatt henne hjemme i hans leilighet. Kvinnen meldte fra til politiet og var med til Oslo Taxi, der hun straks pekte ham ut.

Politiet pågrep mannen umiddelbart. I dag kjører han fremdeles drosje for Oslo Taxi, som ikke har blitt informert om siktelsen.

Tar selvkritikk

Overfor Dagsavisen bekrefter politiadvokat Vigdis Sundal ved Oslo politidistrikt at politiet kunne tatt fra mannen kjøretillatelsen han har fra Oslo Taxi. De valgte likevel ikke å gjøre det. - Vi hadde bare siktedes og fornærmedes forklaring å støtte oss til, sier Sundal, som leder etterforskningen. Hun innrømmer at politiet har gjort en feilvurdering og burde ha tatt beslag i førerkortet hans på et tidligere tidspunkt.

Hun vil likevel ikke bekrefte om politiet nå kommer til å ta førerkortet fra sjåføren.

Raser

- Vi har ikke visst noen ting. Jeg reagerer veldig sterkt på at politiet ikke varsler oss når en av våre sjåfører er siktet for en så alvorlig forbrytelse, sier styreleder Wiggo Johansen i Oslo Taxi til Dagsavisen. Oslo Taxi fikk vite om siktelsen sist fredag. Ikke av politiet, men fra en venn av offeret. Da stanset umiddelbart leveringen av turer til sjåføren fra taxisentralen. Men siden han ennå har kjørekortet kan han kjøre rundt og ta opp passasjerer lovlig.

- Jeg ser også at vi burde ha tatt kontakt med Oslo Taxi, men siden overgrepet skal ha skjedd hjemme hos sjåføren, gjorde vi ikke det, sier Vigdis Sundal.

<B>FORTSATT SJÅFØR:</B> -At han fremdeles kjører drosje er jo helt vilt, sier den 25 år gamle kvinnen som skal ha blitt voldtatt av en sjåfør fra Oslo Taxi.