Gutter pågrepet:

Siktet for voldtekt av 12-åring

Skal ha forgrepet seg på jenta i solarium i Oslo.

UNDER ETTERFORSKNING: Oslo politidistrikt etterforsker den omfattende saken. Her politihuset på Grønland. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: Oslo politidistrikt etterforsker den omfattende saken. Her politihuset på Grønland. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til sammen fem gutter er pågrepet og siktet etter at ei tolvårig jente skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep på et solarium i Oslo.

- Guttene er i 16/17-årsalderen, to av dem er siktet etter straffelovens paragraf 299 - voldtekt av barn under 14 år, opplyser politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

De tre resterende guttene er siktet etter paragraf 304 - seksuell handling med barn under 16 år.

Massepågripelse

Overgrepene skal ha skjedd mandag 12. april på dagtid. Alle guttene ble pågrepet i en felles aksjon dagen derpå. Samtidig fikk politiet også kontroll på flere vitner, som er avhørt.

- VELDIG ALVORLIG: Politiadvokat Christian Hatlo sier siktelsen mot guttene er veldig alvorlig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
- VELDIG ALVORLIG: Politiadvokat Christian Hatlo sier siktelsen mot guttene er veldig alvorlig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

- Det var en i jentas familie som anmeldte, opplyser Hatlo.

Ifølge politiets opplysninger kjente ikke jenta guttene fra før.

Politiadvokat Hatlo opplyser at det ikke skal ha forekommet vold eller trusler under de anmeldte overgrepene mot jenta, men understreker:

- Dette er en veldig alvorlig siktelse.

Hatlo mener det ikke er riktig å omtale saken som en gruppevoldtektssak.

- Forholdene har ikke skjedd samtidig, men etter hverandre, opplyser han til Dagbladet.

Det var nettstedet Document.no som først omtalte saken.

Nekter straffskyld

Advokat Alexander Behrang Mardazad representerer en av guttene som er siktet for seksuell handling. Klienten nekter straffskyld.

FORSVARER: Advokat Alexander Behrang Mardazad forsvarer en av de siktede guttene. Foto: Advokatfirmaet Staff
FORSVARER: Advokat Alexander Behrang Mardazad forsvarer en av de siktede guttene. Foto: Advokatfirmaet Staff Vis mer

- Han har forklart at han har vært med noen kompiser den dagen, og hvordan han havnet på solstudioet - men basert på forklaringen har han ikke deltatt i straffbare handlinger som beskrevet i siktelsen, sier Mardazad til Dagbladet.

Alle advokatene i saken som Dagbladet har vært i kontakt med, understreker at dokumentene i saken er klausulerte. Dermed kan hver enkelt forsvarer blant annet ikke vite hva de andres klienter har forklart, og det er begrenset hva de kan kommentere.

Ikke varetektsfengslet

De fem siktede - alle norske statsborgere - er ikke varetektsfengslet. Dette forklarer politiadvokat Hatlo med at det ikke er bevisforspillelsesfare i saken.

- Alle har vært samarbeidsvillige, og vi pågrep alle samtidig. Vitnene er avhørt, og vi har sjekket mobilene, opplyser han.

Alle de siktede er over den kriminelle lavalder, og kan i utgangspunktet få ubetinget fengselsstraff, skulle de bli funnet skyldige i en rettssak. De aktuelle paragrafene i loven har henholdsvis ti og tre års fengsel som øvre strafferamme.

Heidi Reisvang representerer en av guttene som er siktet for seksuell handling.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier hun til Dagbladet.

Det samme svaret kommer fra Aase Karine Sigmond, som representerer en av de andre siktede.

- Han erkjenner ikke straffbar handling, opplyser hun.

Den fornærmede jentas bistandsadvokat Berit Kjelleberg ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer