Siktet for voldtekt av barn

50-åringen og hans 18 år gamle samboer var på politistasjonen i Moss for å bedyre sin uskyld allerede før foreldrene til to jenter på ti og ni år kom for å anmelde voldtekten lørdag kveld. Men i gårsdagens fengslingsmøte svarte paret «ja» på spørsmålet om straffskyld i henhold til siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld skal paret ha lokket de to småjentene hjem til seg i boligen like utenfor Moss. Da de kom inn, ble den eldste av jentene dopet ned før hun ble teipet over munnen, og deretter voldtatt.

Den yngste av jentene forlot stedet før paret forgrep seg på henne.

Jentenes foreldre ringte politiet da ungene kom hjem, og mens politiet var hos familiene for å oppta forklaring, troppet samboerparet opp på politistasjonen for å gi sin versjon.

- Da dette hadde skjedd, og jentene løp hjem, fryktet de vel at ungene vil komme til å si noe som var galt, opplyser 50-åringens forsvarer Even Rønvik til Dagbladet.

Lukkede dører

I går ble samboerparet fra Moss varetektsfengslet - mannen for fire og kvinnen for to uker - etter et fengslingsmøte bak lukkede dører. Begge svarte ja på spørsmålet om straffskyld i henhold til siktelsen, som lyder på voldtekt og utuktig omgang med den ti år gamle jenta, og forsøk på utuktig omgang overfor den yngste.

Innrømmelser

- De har kommet med en del innrømmelser, og har gitt en forklaring bak lukkede dører på hvorfor ungene ble med inn. Jeg regner med at de seinere vil gi en mer detaljert tilståelse, sier politiinspektør Jon Granrud ved Moss politidistrikt til Dagbladet.
De to jentungene har ikke forklart seg for politiet, som har basert seg på det foreldrene har sagt, i tillegg til forklaringene fra samboerparet. Jentene skal avhøres i dommeravhør torsdag.

Fullbyrdet

De to jentene møtte på skolen til første skoledag i går. De har vært til medisinske undersøkelser, men det foreligger ennå ikke noe resultat fra prøvene.

- Voldtekten var fullbyrdet, men ifølge den foreløpige legerapporten hadde jenta ikke fått fysiske skader, sier Granrud.

  • Den 18 år gamle jenta går ikke på skole og er uten jobb. Hun har vært samboer med den 50 år gamle sjåføren i omlag to år. 50-åringen er tidligere dømt for voldtekt, men forholdet ligger over 30 år tilbake i tid.