Siktet for voldtekt av to femåringer - mistenkt for nok et overgrep mot barn

Mannen i 40-åra ble pågrepet i nærheten av barnehage i går. Framstilles for fengsling i dag.

VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra ble i går ettermiddag pågrepet for voldtekt av to fem år gamle jenter i et skogholt på Borgen i Asker. Nå mistenkes han for å stå bak nok et overgrep i samme område, skriver Budstikka.

- Jeg må avvente å kommentere denne saken til etter dommeravhøret av den fornærmede, men vi fant det naturlig å mistenke han for dette overgrepet siden det skjedde i samme område, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Dagbladet.

Skogholtet der overgrepene mot de to fem år gamle jentene skjedde har vært et yndet lekeområde for barna i borettslaget på Borgen. Lekestativer står oppstilt til fri bruk ved siden av skogholtet. Ifølge TV 2 skal de to fem år gamle jentene ha blitt påført bind for øynene og ført inn i skogen fra lekeplassen.

Pågrepet ved skole og barnehage Politiet ønsket ikke å si noe om hvor mannen ble pågrepet, men nå skriver lokalavisa Budstikka at mannen ble pågrepet i en politiaksjon i nærheten av Vøyenenga skole i Bærum. Det ligger også en barnehage i nærheten.

Budstikka skriver at andre trafikanter i området observerte hvordan en sivil bil først kjørte forbi siktedes bil og deretter sperret veien før en uniformert politibil deretter dukket opp. En politimann forlot denne bilen skal ha gått fram til siktedes bil, og førte mannen inn i politibilen og deretter bort fra stedet.

- Politiet virket veldig bevisste på hva de skulle gjøre, og alt var rolig, sier et vitne til Budstikka.

Avhørt av politiet Mannen ble i går avhørt av politiet i Asker og Bærum politidistrikt, men hans advokat ønsker ikke å opplyse om mannen erkjenner straffskyld etter siktelsen, men forteller at han samtykker til fengsling. Mannen vil seinere i dag bli framstilt for varetektsfengsling.

- Han samtykker til fengsling, og har vært samarbeidsvillig i avhør, sier advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Nakstad er ellers sparsommelig med opplysninger, siden mannen selv har bedt henne si minst mulig til media.

Kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt ser svært alvorlig på saken, og opplyste i går at politiet har gjennomført en omfattende etterforskning siden de fikk melding om voldtekten fredag 2. august.

Tips og observasjon ledet til siktelse Skogsholtet ligger mellom boligblokker og en vei. Politiet har derfor mottatt mange tips i saken, og politiet opplyser til Dagbladet at det er en kombinasjon av informasjon og observasjon som førte til at de kunne sikte mannen for voldtekt.

- Vi har fått inn mange tips. Informasjon og observasjon som har dannet grunnlaget for å mistenke han. Vil ikke kommentere detaljene i dette, men det er en sammensatt etterforskning som har ledet til dette, sier kriminalsjef Nina Bjørlo til Dagbladet.

PÅGREPET HER: Det skal ha vært i dette området mannen ble pågrepet, ifølge Budstikka. Foto: Google Maps
PÅGREPET HER: Det skal ha vært i dette området mannen ble pågrepet, ifølge Budstikka. Foto: Google Maps Vis mer