Siktet for voldtekt av tre jenter

En 23 år gammel iraker er siktet for voldtekt av ei jente på 12 år og to jenter på 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakeren ble i dag fengslet for fire nye uker i Bergen tingrett. Mannen er også siktet for seksuell omgang med ei jente på 15 år og seksuell handling med en 12-åring.

- Mannen ble varetektsfengslet på grunn av fare for gjentakelse og unndragelse. Vi frykter at han vil flykte fra landet dersom han blir løslatt, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til NTB.

23-åringen er opprinnelig asylsøker fra Irak og fikk opphold i Norge på humanitært grunnlag. Overgrepene skal ha foregått i Bergen i perioden fra september 2002 til januar 2003. Mannen har vært varetektsfengslet siden 25. januar. Fredag ble han siktet for nok en voldtekt, samt enda et seksuelt overgrep.

- Vi utelukker ikke at det er flere fornærmede jenter. Det er en del jenter under 16 år i mannens omgangskrets. Han skal ha blitt kjent med jentene gjennom kamerater og tilfeldige bekjentskaper, sier Fløystad.

Alkohol

23-åringen skal ifølge politiadvokaten ha hevdet overfor jentene at han var 19 eller 20 år.

- I ett av tilfellene skal han ha servert alkohol og vi har opplysninger i saken som tyder på at han skal ha servert alkohol til unge jenter ved flere anledninger, sier Fløystad.

Hun håper politiet vil ha saken ferdig etterforsket i løpet av fire uker.

- Det gjenstår å avhøre flere jenter i hans omgangskrets. Selve voldshendelsene er like hverandre. Det dreier som unge jenter og det er brukt samme type vold, sier politiadvokaten.

- Vitner til voldtekter

Det har ifølge politiet vært vitner til to av voldtektene.

- Ved to anledninger var det ei annen jente i leiligheten samtidig som voldtektene skal ha foregått. De to vitnene var på samme alder eller yngre enn ofrene. Vi har avhørt begge vitnene, opplyser Fløystad.

23-åringen sier seg ikke skyldig i overgrep.

- Han erkjenner ett samleie, men han påstår at han trodde hun var 16 år. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Fløystad.

Politiet ser svært alvorlig på saken.

- Både jentenes alder og at det er så mange fornærmede gjør av vi ser svært alvorlig på saken, sier Fløystad til NTB.

(NTB)