Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for voldtekt i militærleir - erkjenner ikke straffskyld

Løslatt etter avhør i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka seks i dag tidlig fikk Hedmark politidistrikt melding om at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Rena leir i natt.

En mann i 20-åra ble pågrepet og siktet i saken tidligere i dag. Han har blitt avhørt i løpet av dagen, før han ble løslatt i ettermiddag.

- Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

- Grunnen til at vi nå løslater ham, er fordi vi har gjort etterforskning og avhør. Vi har ikke noe grunnlag for å holde ham videre, og det er ikke fare for bevisforspillelse, sier hun.

Ifølge henne er siktelsen mot ham snarere svekket enn styrket etter dagens taktiske etterforskning. Det er automatisk siktelse i en sak når politiet henter en person med tvang.

- Det er ikke mistanke om noe falsk forklaring eller noe slikt. Men det er noe vi ikke ønsker å gå i detalj i så tidlig i etterforskningen, sier hun.

Grimstad sier politiet vil fortsette den taktiske etterforskningen, som også innebærer vitneavhør. Det er ikke tatt stilling til om den fornærmede kvinnen i 20-åra, som forklarte seg tidligere i dag, skal gjennom flere avhør.

Den siktede mannen tjenestegjør på militærleiren i Åmot kommune i Hedmark. Kvinnen skal ikke ha noen tilknytning til leiren med om lag 2000 soldater.

Politiadvokaten bekrefter at det har vært kontakt mellom de to, men av hensyn til etterforskningen ønsker hun ikke å gå inn på hva slags kontakt det dreier seg om.