Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for voldtektsforsøk i robåt

En mann er i Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for voldtektsforsøk av en 29 år gammel kvinne i en robåt i Husnes i Kvinnherad natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen har forklart til politiet at hun traff mannen på et diskotek i Husnes. Kvinnen og en venninne skal senere ha bestemt seg for å dra til Opsangervatnet for å bade. Da 29-åringen svømte ut til en robåt, fulgte siktede etter og klatret opp i båten.

Han skal deretter ifølge kvinnen ha forsøkt å voldta henne. 29-åringen prøvde å flykte ved å hoppe i sjøen, men mannen skal ha fulgt etter og holdt henne igjen i beina, slik at hodet hennes kom under vann. Flere vitner inne på stranden skal ha observert hendelsen, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Politiadvokat Jannicke Fløystad sier til avisa at det er funnet merker på 29-åringens kropp som styrker hennes forklaring.

Den siktede er asylsøker, og bosatt på asylmottaket på Husnes. Han har vært i Norge siden mars. Han ble pågrepet søndag morgen.

Siktedes forsvarer, Øystein Lillevik, sier mannen benekter at han skal ha forsøkt å voldta kvinnen. Han hevder at det ikke skjedde noe spesielt i båten.

(NTB)