Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for voldtektsforsøk, seksuelt overgrep og frihetsberøvelse

Men det internasjonale pengefondets leder Dominique Strauss-Khan nekter straffskyld.

SIKTET:  IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble i natt pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Nå er politikeren også siktet for flere forhold, opplyser hans advokat. Foto: Nicholas Kamm/AFP
SIKTET: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble i natt pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Nå er politikeren også siktet for flere forhold, opplyser hans advokat. Foto: Nicholas Kamm/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Ifølge Dominique Strauss-Kahns advokat, Benjamin Brafman, er pengefond-sjefen siktet for en kriminell seksuell handling, forsøk på voldtekt og frihetsberøvelse, melder Reuters.

Han forteller at den franske politikeren ikke vil erklære seg skyldig.

Pågrepet i natt Dominique Strauss-Kahn, som både er toppsjef i Det internasjonale valutafondet (IMF) og kandidat for sosialistpartiet i det franske presidentvalget neste år, ble i natt pågrepet av politiet i New York.

62-åringen satt på et Air France-fly som skulle ta av fra JFK-flyplassen, da sivilkledd politi gikk om bord, og pågrep ham bare minutter før avgangen til Paris. Han ble så brakt inn til avhør, mistenkt for å ha forgrepet seg på en 32 år gammel stuepike.

Naken Ifølge polititalsmann Paul Browne har den kvinnelige stuepiken fortalt etterforskerne i saken at da hun, uvitende om at 62-åringen ennå var der, kom for å rengjøre rommet i 13-tida, skal mannen helt naken ha kommet ut fra badet og overfalt henne.

- Hun har fortalt at han kom naken ut av badet, løp mot henne og trakk henne inn på et soverom, sier Browne ifølge Reuters.

Strauss-Khan skal deretter ha forsøkt å tvinge stuepiken til å utføre oralsex på ham. Hun klarte til slutt å rive seg løs, løpe ut og varsle en kollega som ringte alarmsentralen 911.

- Han prøvde også å låse henne inne på hotellrommet, sier Browne.

Kilder hevder overfor New York Daily News at dette skjedde på Sofitel Hotel ved Times Square midt i teaterdistriktet på Manhattan.

- På rømmen Ifølge polititalsmann Paul Browne var den 62 år gamle franskmannen tilsynelatende på rømmen da politiet slo til mot ham.

HOTELLET: Strauss-Khan er siktet for voldtektsforsøk, frihetsberøvelse og seksuelt overgrep mot en stuepike på dette hotellet. Foto: EPA/JASON SZENES
HOTELLET: Strauss-Khan er siktet for voldtektsforsøk, frihetsberøvelse og seksuelt overgrep mot en stuepike på dette hotellet. Foto: EPA/JASON SZENES Vis mer

- Det gikk opp for oss at han hadde rømt fra stedet. Han hadde lagt igjen mobiltelefonen. Vi ble gjort kjent med at han var på et Air France-fly. De holdt igjen flyet, og han ble tatt ut og er nå i politiets varetekt, sier Browne.

Strauss-Kahn skal ikke ha gjort motstand da han ble pågrepet om bord i flyet. Det er uvisst om reisen var planlagt på forhånd.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media