- Siktet fordi han vurderte å ta opp et boliglån med to medlånetakere

Lime-forsvarer mener siktelsen mot bingomillionær er meget tynn.

PÅGREPET: Mannen ble tirsdag morgen pågrepet i sitt eget hjem. Forsvareren mener siktelsen mot ham er meget tynn. Foto: Sindre Granly Meldalen
PÅGREPET: Mannen ble tirsdag morgen pågrepet i sitt eget hjem. Forsvareren mener siktelsen mot ham er meget tynn. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Forsvareren til en eiendomsinvestor og bingomillionær i 40-årene som er siktet i Lime-saken, mener bevisene som er framlagt mot hans klient er meget tynne.

- Det er en meget tynn siktelse. Den er generell, og bygger på et usedvanlig tynt grunnlag, sier advokat Amir Mirmotahari til Dagbladet.

Mannen er siktet for medvirkning til menneskehandel.

- I forbindelse med ønske om å kjøpe bolig til seg selv fikk han forslag om at to personer som ikke var hans ansatte kunne spørres om å være medlånetakere. Min klient kjøpte aldri noen bolig og søkte heller ikke om noen finansiering, sier advokaten. 

- Tenkte tanken Den siktede mannen, som har drevet tre Lime-butikker, mener han ikke har noe med kjedeledelsen å gjøre.

- Politiet mener det er straffbart at han tenkte tanken om muligens å bruke en medlånetaker, som nå er knyttet til Lime-saken. I tillegg knyttes han til to bilsalg, der han skal ha anbefalt partene om å bruke en bestemt  bilforhandler til gjennomføringen. Han har ikke hatt noe med salget eller finansieringen å gjøre. Han har ikke disponert bilene eller mottatt vederlag.  Det framstår som usedvanlig tynt å begjære fengsling på disse grunnlagene, sier Mirmotahari.

Også advokatfullmektig Bernt Heiberg fra advokatfirmaet Kløvfjell, som representerer en Lime-kjøpmann, mener siktelsesgrunnlaget som er presentert til nå er tynt.

- Min klient mener han ikke har gjort noe som kan beskrives som menneskehandel. Jeg kan heller ikke se, utfra bevisene politiet har lagt fra, at det foreligger slike bevis mot ham. Det er merkelig at de legger opp saken på denne måten, sier Heiberg.

Uenig Politiadvokat Anja Perminow Stenersen deler ikke forsvarernes oppfatning.

- Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, sier hun til Dagbladet.

Tidligere i dag sa hun følgende om det generelle mistankegrunnlaget i saken:

- Vi mener vi har et godt mistankegrunnlag i saken, og foretar fortsatt en etterforskning som vil gå over lang tid. Vi har blant annet avhørt flere personer som er fornærmede i saken, og som vi mener er utsatt for menneskehandel.

FORSVARER: Amir Mirmotahari på vei til fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett i dag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORSVARER: Amir Mirmotahari på vei til fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett i dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Hva legger dere i menneskehandel?

- Vi mener det er en planmessig utnyttelse til tvangsarbeid. Det er bruk av personer til arbeid som vi mener har preg av utnyttelse og tvang.

Mirmotaharis klient skulle etter planen bli framstilt for fengsling kl. 11, men de er kraftig på etterskudd i retten.