STOR UTRYKNING: Store politistyrker ble utkalt til Eventhallen på Bryn natt til søndag. Foto: Frank Evensen
STOR UTRYKNING: Store politistyrker ble utkalt til Eventhallen på Bryn natt til søndag. Foto: Frank EvensenVis mer

Skyting i Oslo

Siktet gjengmedlem (21) fengslet for fire uker etter skyting

Mann ble skuddskadd utenfor rapkonsert.

Påtalemakten har fått Oslo tingretts medhold i å fengsle en 21-årig mann etter helgas skyting på Bryn øst i byen.

- Han har samtykket til å la seg fengsle i fire uker, hvorav to i isolasjon, opplyser hans forsvarer Arild Langenes til Dagbladet.

Møtte ikke

Allerede i går opplyste Langenes om samtykket til Dagbladet, og politiet og forsvareren ble enige om at fengslingen skulle gå som såkalt kontorforretning, dvs. at et rettsmøte ikke ble holdt. Dermed møtte heller ikke den siktede i retten.

Langenes understreker at klienten nekter straffskyld.

En mann ble lettere skadd i beinet etter å ha blitt truffet av et skudd utenfor Eventhallen på Bryn natt til søndag. I hallen foregikk både en konsert med den britiske rapperen Geko og et bryllup, og over 1000 personer var til stede.

Politiet fikk inn en rekke meldinger fra bekymrede personer på stedet i 01.30-tida, og rykket ut med store mannskaper. Både den siktede 21-åringen og skuddofferet ble funnet kort tid etter.

Langt rulleblad

Politiinspektør Grete Lien Metlid opplyste til Dagbladet i går at 21-åringen har en forhistorie med gjengkriminalitet. Det viser seg i dag at han er svært godt kjent fra miljøet, og av politiet tidligere er pekt ut som et sentralt medlem av gjengen Young Bloods.

Mannens straffehistorikk er lang, og han er blant annet dømt for å ha deltatt i å bortføre og holde en mann i 40-åra fanget i flere dager på Holmlia i Oslo.

Metlid, som leder Oslo-politiets felles enhet for etterforskning og etterretning, understreket i går at motivet for skytingen framstår som uklart, og etterlyser flere vitner i saken.

- Det er veldig alvorlig. Her har man tatt med våpen på offentlig sted, det er akkurat hva vi jobber hardt for å forhindre. Heldigvis kom ingen alvorlig til skade, sier hun, sa hun om skytingen.