LANG ETTERFORSKNING:  Politiets etterforskere på stedet der Halvor Sva (64) ble påkjørt og drept på vei til elgjakt 20. oktober i fjor. Etter seks måneder og mer enn 100 tips siktet politiet tirsdag en person.ARKIVFOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
LANG ETTERFORSKNING: Politiets etterforskere på stedet der Halvor Sva (64) ble påkjørt og drept på vei til elgjakt 20. oktober i fjor. Etter seks måneder og mer enn 100 tips siktet politiet tirsdag en person.ARKIVFOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.Vis mer

Siktet i bildrapssak - et halvt år etter

En person er siktet etter påkjørselen som tok livet av Halvor Sva (64) på Skarnes påkjørt og drept på vei til elgjakt i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er siktet etter påkjørselen som tok livet av Halvor Sva (64) på Skarnes i Sør-odal i fjor.

Tirsdag ble en person avhørt av politiet i saken, men ble sluppet fri etter avhøret.

- For at politiet skal kunne gjøre ransakinger og undersøkelser, må personen siktes. Vi fant ikke grunn til å fengsle vedkommende, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til Glåmdalen.

Politiet vil ikke gå ut med flere detaljer i saken, men sier personen er siktet og at videre etterforskning vil vise om siktelsen blir opprettholdt eller frafalt.

Skulle på elgjakt 64-åringen ble funnet hardt skadd av sine jaktkamerater rett ved Ullernvegen nær Ullern skole tidlig på morgenen 20. oktober.

Han døde kort tid etter av skadene, som ifølge obduksjonsrapporten ble forårsaket av en påkjørsel.

Politiet har mottatt rundt 100 tips og har intervjuet over 300 personer i den omfattende etterforskningen.

- Vi har hele veien hatt en god dialog med politiet og de har gitt oss god tro på at saken skal løses. Politiet bekrefter nå at de har mye å jobbe med og at de har fullt trykk på saken, sier Svas svigerbror Hans Ullerlien til VG.

(NTB).